Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Hazai pályán ütötték ki az MTK-t

2002.05.11. 19:23
A Zalaegerszeg hazai pályán mosta le az MTK-t. Pedig az első félóra végén még a hazaiaknál volt az előny, ám, a második negyvenöt percben már csak egy csapat volt a pályán. Győzelmével a zalaiak nagyon közel kerültek a nemzetközi kupaindulást jelentő helyezéshez.
Az NB-I első és második helyezettjének találkozóján az első 25 percben mindössze egy Kenesei és egy Zavadszky lövést jegyezhettünk fel. Az MTK inkább a jobb oldalon erőltette a támadásait, a gyors Madarban bízva, míg a zalaiak hosszú indításokkal próbálkoztak - eredménytelenül.

Az első félóra végén aztán a baloldalon próbálkozott a hazai együttes, és egyből a vezetést is megszerezte. Illés indította Füzit, a pontos beadásra érkezett Zavadszky, aki tizenkét méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

Válaszként Urbán kísérletezett szabadrúgásból, ám lövése centikkel a kapu fölé szállt. Nagyobb iramra kapcsolt a ZTE, Illésék pedig kedvükre kontrázhattak. A félidő utolsó percében aztán - ha némi szerencsével is -, de sikerült a vendégeknek az egyenlítés. Kenesei szabadrúgása egy védő hátán megpattanva Ljubojevic elé került, akinek fejese a kapufáról pattant a tehetetlenül álló Vlaszák mögé.

Zalai foci-suli a második félidőben

A 49. percben Turi bravúrja kellett, hogy a hazaiak ne növeljék előnyüket. Smiljanic fejesébe reflexből nyúlt bele, megvédve kapuját a góltól. Ezek után azonban már csak egy csapat volt a pályán.

Egy óra telt el a mérkőzésből, amikor három perc alatt két gólt szerzett a ZTE. Előbb Egressy szöglete után Urbán fejesébe ért bele oly szerencsétlenül Horváth Levente, hogy a lábáról saját kapujába pattant a labda. Alig később gyönyörű akció végén növelte előnyét Bozsik Péter csapata.

Urbán ívelt előre, Kocsárdi egy csel után középre adott, az érkező Egressy pedig két lépésről három védő asszisztálása mellett a hálóba fejelt. A két gyors gól leginkább Buzsákyt viselhette meg, aki feleslegesen szabálytalankodott, és második sárga lapja után jogosan állította ki az egyébként roppant indiszponáltan bíráskodó Megyebíró.

A 86. percben pedig a csereként beállt Roth csinált "hülyét" a teljes hazai védelemből, majd ballábas lövése a lécről már a gólvonal mögé pattant, ám még utána ment és biztos, ami biztos alapon becsúszva a hálóba helyezett. Az utolsó pillanatokban szerzett hazai szépítő találat - egy szép akció végén - pedig már senkit nem érdekelt. . .

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!