Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hazai pályán ütötték ki az MTK-t

2002.05.11. 19:23
A Zalaegerszeg hazai pályán mosta le az MTK-t. Pedig az első félóra végén még a hazaiaknál volt az előny, ám, a második negyvenöt percben már csak egy csapat volt a pályán. Győzelmével a zalaiak nagyon közel kerültek a nemzetközi kupaindulást jelentő helyezéshez.
Az NB-I első és második helyezettjének találkozóján az első 25 percben mindössze egy Kenesei és egy Zavadszky lövést jegyezhettünk fel. Az MTK inkább a jobb oldalon erőltette a támadásait, a gyors Madarban bízva, míg a zalaiak hosszú indításokkal próbálkoztak - eredménytelenül.

Az első félóra végén aztán a baloldalon próbálkozott a hazai együttes, és egyből a vezetést is megszerezte. Illés indította Füzit, a pontos beadásra érkezett Zavadszky, aki tizenkét méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

Válaszként Urbán kísérletezett szabadrúgásból, ám lövése centikkel a kapu fölé szállt. Nagyobb iramra kapcsolt a ZTE, Illésék pedig kedvükre kontrázhattak. A félidő utolsó percében aztán - ha némi szerencsével is -, de sikerült a vendégeknek az egyenlítés. Kenesei szabadrúgása egy védő hátán megpattanva Ljubojevic elé került, akinek fejese a kapufáról pattant a tehetetlenül álló Vlaszák mögé.

Zalai foci-suli a második félidőben

A 49. percben Turi bravúrja kellett, hogy a hazaiak ne növeljék előnyüket. Smiljanic fejesébe reflexből nyúlt bele, megvédve kapuját a góltól. Ezek után azonban már csak egy csapat volt a pályán.

Egy óra telt el a mérkőzésből, amikor három perc alatt két gólt szerzett a ZTE. Előbb Egressy szöglete után Urbán fejesébe ért bele oly szerencsétlenül Horváth Levente, hogy a lábáról saját kapujába pattant a labda. Alig később gyönyörű akció végén növelte előnyét Bozsik Péter csapata.

Urbán ívelt előre, Kocsárdi egy csel után középre adott, az érkező Egressy pedig két lépésről három védő asszisztálása mellett a hálóba fejelt. A két gyors gól leginkább Buzsákyt viselhette meg, aki feleslegesen szabálytalankodott, és második sárga lapja után jogosan állította ki az egyébként roppant indiszponáltan bíráskodó Megyebíró.

A 86. percben pedig a csereként beállt Roth csinált "hülyét" a teljes hazai védelemből, majd ballábas lövése a lécről már a gólvonal mögé pattant, ám még utána ment és biztos, ami biztos alapon becsúszva a hálóba helyezett. Az utolsó pillanatokban szerzett hazai szépítő találat - egy szép akció végén - pedig már senkit nem érdekelt. . .