Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Sasu a 93. percben mentett pontot a Kispestnek

2002.05.11. 19:31
Hiába játszott hatalmas fölényben a hazai csapat, az utolsó utáni pillanatban szerzett Sasu góllal egy pontot megmentett a Kispest. Ez azt is jelenti, hogy Bognár György irányítása alatt még nem tudott nyerni a Sopron. Igaz ki sem kapott.
Az első tíz percben a hazaiak a kapujához szögezték a Kispestet, ám nem sikerült góllá váltani fölényüket. Ez sokba is kerülhetett volna rögtön az első negyedóra végén, amikor Sasu lépett ki, senkitől sem zavartatva vezethette a labdát a hazai kapura, ám Farkas bravúrral menteni tudott.

Három perccel később aztán megszerezte a vezetést a Matáv Sopron. Csiszár indította a jobb oldalon felfutó Orabinecet, aki középre adott, az érkező Javrujan pedig hat méterről fejelt a kapuba. A bekapott gól ellenére sem tudott változtatni játékán a Kispest, így meglepetésként hatott, egyenlítése.

Két perc volt már csak hátra a félidőből, amikor egy előrevágott labdára Torghelle csapott le, majd a tizenhatos vonalánál szép mozdulattal átemelte a kilépő Farkas Balázs felett, majd teljesen tisztán hét méterről az üresen maradt kapu közepébe helyezett.

Tíz perc alatt két gólt kapott a Kispest

A mai Kispestre jellemző, hogy hiába a piros-feketék kezdték a második játékrészt, egy percen belül gólt kaptak. Amilyen gyorsan csak lehet, elvesztették a labdát - Téger rúgott luftot saját ötösén -, és Bausz azonnal kihasználta a lehetőséget, 5 méterről a jobb alsó sarokba helyezett.

Tíz perccel később pedig már két góllal vezetett a Sopron. Somogyi indította Orabinecet, akinek pontos középre adása nyomán Sira helyezett a hálóba. Negyedórával a lefújás előtt szépített a Détári-csapat. Sasu balról adott be, érkezett Faragó, és az elmélázó védők között 5 méterről helyezett a kapuba.

A Kispest mindent megtett az egyenlítésért, de a hazaiak sorra verték vissza próbálkozásaikat. És milyen a sors, ahogy egy hete a Sopron az utolsó pillanatokban egyenlített a Vasas ellen, most ez a Kispestnek sikerült. A 93. percben hatalmas kapu előtti kavarodás végén Sasu elé került a labda, aki a hálóba bombázott.