Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újpesten stadion van, néző -és eredmény- nincs

2002.05.11. 21:24
Hiába vezetett már az ötödik percben az Újpest, a Dunaferr így is három ponttal távozott a Megyeri útról. Glázer Róbert csapata szinte végig fölényben játszott, de Németh Viktor szinte mindent hárítani tudott.
Az Újpestnek mindössze öt percre volt szüksége, hogy megszerezze a vezetést. Ekkor Kunzo ívelt be középre, ahol Poljakovic emelkedett a legmagasabbra és a 6 méterről a kapu jobb oldalába bólintott. Bő öt perccel később növelhette volna előnyét a lila-fehér gárda, ám Tulio passza után Vagner lövését Németh bravúrral hárította.

Újabb tíz perc elteltével ismét Németh bravúrja kellett, hogy megússza gól nélkül a Dunaferr. A fiatal kapus ezúttal Tokody próbálkozását hatástalanította. Az Újpest az első játékrészben fölényben játszott, ám mégsem tudott előnnyel pihenőre térni.

A félidő utolsó percében Rósa Henrik hozta fel komótosan a labdát, majd 24 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, a labda pedig a későn vetődő Szántai mellett a jobb alsó sarokba hullott.

A második félidőből tíz perc sem telt el, és már a vendégeknél volt az előny. Tököli vezette be a labdát a hazai büntetőterületre, ám szerelni tudták. Azonban Sowunmi nem hagyta annyiban, visszaszerezte a labdát, majd visszajátszott Tökölihez, aki az ötös sarkáról a kapu jobb alsó sarkába lőtt.

A bekapott gól után Glázer Róbert csapata mindent egy lapra téve rohamozott, ám Németh Viktor ezen az estén többször is hatalmas bravúrral védett. A legnagyobb egyenlítési lehetőség a 84. percben kínálkozott a hazaiak előtt, ám Tokody elesett a tizenhatoson belül. Solymosi azonban nem látott okot a beavatkozásra.

Így hiába játszott az Újpest szinte végig fölényben, az eredményesen kontrázó Dunaferr megérdemelten vitte el a három pontot a Megyeri útról.