Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Újpesten stadion van, néző -és eredmény- nincs

2002.05.11. 21:24
Hiába vezetett már az ötödik percben az Újpest, a Dunaferr így is három ponttal távozott a Megyeri útról. Glázer Róbert csapata szinte végig fölényben játszott, de Németh Viktor szinte mindent hárítani tudott.
Az Újpestnek mindössze öt percre volt szüksége, hogy megszerezze a vezetést. Ekkor Kunzo ívelt be középre, ahol Poljakovic emelkedett a legmagasabbra és a 6 méterről a kapu jobb oldalába bólintott. Bő öt perccel később növelhette volna előnyét a lila-fehér gárda, ám Tulio passza után Vagner lövését Németh bravúrral hárította.

Újabb tíz perc elteltével ismét Németh bravúrja kellett, hogy megússza gól nélkül a Dunaferr. A fiatal kapus ezúttal Tokody próbálkozását hatástalanította. Az Újpest az első játékrészben fölényben játszott, ám mégsem tudott előnnyel pihenőre térni.

A félidő utolsó percében Rósa Henrik hozta fel komótosan a labdát, majd 24 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, a labda pedig a későn vetődő Szántai mellett a jobb alsó sarokba hullott.

A második félidőből tíz perc sem telt el, és már a vendégeknél volt az előny. Tököli vezette be a labdát a hazai büntetőterületre, ám szerelni tudták. Azonban Sowunmi nem hagyta annyiban, visszaszerezte a labdát, majd visszajátszott Tökölihez, aki az ötös sarkáról a kapu jobb alsó sarkába lőtt.

A bekapott gól után Glázer Róbert csapata mindent egy lapra téve rohamozott, ám Németh Viktor ezen az estén többször is hatalmas bravúrral védett. A legnagyobb egyenlítési lehetőség a 84. percben kínálkozott a hazaiak előtt, ám Tokody elesett a tizenhatoson belül. Solymosi azonban nem látott okot a beavatkozásra.

Így hiába játszott az Újpest szinte végig fölényben, az eredményesen kontrázó Dunaferr megérdemelten vitte el a három pontot a Megyeri útról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!