Judit
2 °C
7 °C

Fehérvári győzelmével már második a Fradi

2002.05.11. 21:34
Gyenge első félidő után, remek folytatás és Fradi győzelem a Videoton ellen. A hazaiak Szűcs hibája után kerültek előnybe, majd egy vitatható büntetőből egyenlítettek a zöld-fehérek. A második félidőben a remekül játszó Lipcsei és Gera vezérletével - Dragóner kiállítása ellenére is - pedig a győzelmet is megszerezte a fővárosi együttes.
Eseménytelen első húsz perc után, helyzet nélkül került előnybe a fehérvári együttes. Dvéri a baloldalról csavart a kapu elé egy szabadrúgást, amelybe senki nem ért bele, és ez annyira megzavarta Szűcsöt, hogy csak beleütni tudott a labdába, amely így az ötösön ólálkodó Tímár elé került, aki nagy erővel lőtt a léc alá.

A bekapott gól után a Fradi nagyobb sebességre kapcsolt, ám komoly helyzetet csak az utolsó percekben tudott kialakítani. Ezeket azonban előbb Kriston majd Pinte, hagyta ki. A 42. percben Gyepes tört be a tizenhatoson belülre, és amikor elment Tímár mellett, a földre esett. Juhos játékvezető büntetőt ítélt, ám, lapot nem adott a fehérvári játékosnak. A büntetőt végül Lipcsei a jó irányba vetődő Végh mellett a jobb sarokba lőtte.

A második félidőből nyolc perc telt el, amikor Lipcsei - a régi Lipcseit idézve - saját térfeléről indulva lefutott mindenkit, ám a kapu előtt Vasas szerelte. A Fradi kapitánya azonban nem hagyta annyiban, az oldalvonal mellett szerelte a védőt, majd pontosan adott középre. Érkezett Penksa, és három méterről perdített a sarokba.

A folytatásban is támadásban maradt a Fradi, de nem sikerült nagyobb előnyre szert tenni. A 69. percben aztán megfogyatkozott a vendéggárda. Dragóner egy ütemet késett, így csak Sorato lábát érte el. Mivel ezt utolsó emberként tette, Juhos kiállította. A szabadrúgást Szűcs hatalmas bravúrral hárította. Várhidi Péter sorra hozta be a friss támadókat, de a Fradi kontrái sokkal több veszélyt rejtettek magukban. Ám ezeket sorra kihagyták a zöld-fehérek, így maradt az 1-2.

Ez pedig azt jelenti, hogy győzelmével a Fradi megelőzte azt az MTK, amely a tavaszi szezon előtt már több mint húsz ponttal is vezetett előtte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?