Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Fehérvári győzelmével már második a Fradi

2002.05.11. 21:34
Gyenge első félidő után, remek folytatás és Fradi győzelem a Videoton ellen. A hazaiak Szűcs hibája után kerültek előnybe, majd egy vitatható büntetőből egyenlítettek a zöld-fehérek. A második félidőben a remekül játszó Lipcsei és Gera vezérletével - Dragóner kiállítása ellenére is - pedig a győzelmet is megszerezte a fővárosi együttes.
Eseménytelen első húsz perc után, helyzet nélkül került előnybe a fehérvári együttes. Dvéri a baloldalról csavart a kapu elé egy szabadrúgást, amelybe senki nem ért bele, és ez annyira megzavarta Szűcsöt, hogy csak beleütni tudott a labdába, amely így az ötösön ólálkodó Tímár elé került, aki nagy erővel lőtt a léc alá.

A bekapott gól után a Fradi nagyobb sebességre kapcsolt, ám komoly helyzetet csak az utolsó percekben tudott kialakítani. Ezeket azonban előbb Kriston majd Pinte, hagyta ki. A 42. percben Gyepes tört be a tizenhatoson belülre, és amikor elment Tímár mellett, a földre esett. Juhos játékvezető büntetőt ítélt, ám, lapot nem adott a fehérvári játékosnak. A büntetőt végül Lipcsei a jó irányba vetődő Végh mellett a jobb sarokba lőtte.

A második félidőből nyolc perc telt el, amikor Lipcsei - a régi Lipcseit idézve - saját térfeléről indulva lefutott mindenkit, ám a kapu előtt Vasas szerelte. A Fradi kapitánya azonban nem hagyta annyiban, az oldalvonal mellett szerelte a védőt, majd pontosan adott középre. Érkezett Penksa, és három méterről perdített a sarokba.

A folytatásban is támadásban maradt a Fradi, de nem sikerült nagyobb előnyre szert tenni. A 69. percben aztán megfogyatkozott a vendéggárda. Dragóner egy ütemet késett, így csak Sorato lábát érte el. Mivel ezt utolsó emberként tette, Juhos kiállította. A szabadrúgást Szűcs hatalmas bravúrral hárította. Várhidi Péter sorra hozta be a friss támadókat, de a Fradi kontrái sokkal több veszélyt rejtettek magukban. Ám ezeket sorra kihagyták a zöld-fehérek, így maradt az 1-2.

Ez pedig azt jelenti, hogy győzelmével a Fradi megelőzte azt az MTK, amely a tavaszi szezon előtt már több mint húsz ponttal is vezetett előtte.