Natália
1 °C
7 °C

Kispest-Haladás 1-1

2002.05.18. 21:30
Győznie kellett volna, ám csak döntetlent játszott Kispesten a Haladás cspata. A vendégektől a második félidőben két játékost is kiállított a játékvezető. A vendégek edzője, Szentes Lázár a meccs után jelezte, hogy a világítás hiánya miatt megóvják a talákozót.
A 12. percben megszerezte a vezetést vendégcsapat. Juhász beadása után Halmosi nem fejelt kapura, ezzel megtévesztette a védőket, a labda Leandro elé került, aki beforgatta a rátámadó Liptákot, mjd tíz méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

Nem sokáig örülhetek a szombathelyiek, hiszen tizenkét perccel később a Honvédnak sikerült kiegyenlítenie. Dubecz indította Torghellét, aki lefutotta Szekért, mld kissé éles szögből, az ötös sarkáról az elvetődő kapus mellett a hosszú sarokba helyezett (1-1).

A szünet után rögtön góllal nyithatott volna a hazai csapat. A 49. percben Németh futott el a bal oldalon, majd beadott, és a jókor érkező Sasu nyolc méterről a jobb kapufa töve mellé helyezte a labdát.

A 69. percben "mérkőzéslabdához" jutott a Haladás. Leandro bal oldali beadása után Filipovic fejelte a léc alá a labdát, de Tóth kapus a felső léc segítségével hárított. Két perc múlva szertefoszlottak a Haladás győzelmi reményei. Szekér egy szabadrúgást vitatott, a játkvezető pedig sárga lapot adott, és mivel már volt egy hasonló lapja a védőnek, így a kiállítás sorsára jutott. Tíz perccel a vége előtt újabb kiállítással immár kilenc főre csökkent a vendégek csapata. Filipovic sárga lapját Somfalvi "nehezményzte", ezt a játékvezető sértőnek találta, és kiállította a magáról megfeldkezett játékost

Öt perccel a vége előtt még a vendégek vezetőedzője, Szentes Lázár az oldalvonalhoz hívta teljes csapatát, mivel állítása szerint a gárda védője Plavio Pim farkasvakságban szenved és egyáltalán mem lát a pályán a szürkületben. Néhány perccel később felkapcsolták a reflektorokat, de Szentes a Sport1-en adott interjújában azt mondta, hogy mindenképpen megóvják a meccset.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?