Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Kispest-Haladás 1-1

2002.05.18. 21:30
Győznie kellett volna, ám csak döntetlent játszott Kispesten a Haladás cspata. A vendégektől a második félidőben két játékost is kiállított a játékvezető. A vendégek edzője, Szentes Lázár a meccs után jelezte, hogy a világítás hiánya miatt megóvják a talákozót.
A 12. percben megszerezte a vezetést vendégcsapat. Juhász beadása után Halmosi nem fejelt kapura, ezzel megtévesztette a védőket, a labda Leandro elé került, aki beforgatta a rátámadó Liptákot, mjd tíz méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

Nem sokáig örülhetek a szombathelyiek, hiszen tizenkét perccel később a Honvédnak sikerült kiegyenlítenie. Dubecz indította Torghellét, aki lefutotta Szekért, mld kissé éles szögből, az ötös sarkáról az elvetődő kapus mellett a hosszú sarokba helyezett (1-1).

A szünet után rögtön góllal nyithatott volna a hazai csapat. A 49. percben Németh futott el a bal oldalon, majd beadott, és a jókor érkező Sasu nyolc méterről a jobb kapufa töve mellé helyezte a labdát.

A 69. percben "mérkőzéslabdához" jutott a Haladás. Leandro bal oldali beadása után Filipovic fejelte a léc alá a labdát, de Tóth kapus a felső léc segítségével hárított. Két perc múlva szertefoszlottak a Haladás győzelmi reményei. Szekér egy szabadrúgást vitatott, a játkvezető pedig sárga lapot adott, és mivel már volt egy hasonló lapja a védőnek, így a kiállítás sorsára jutott. Tíz perccel a vége előtt újabb kiállítással immár kilenc főre csökkent a vendégek csapata. Filipovic sárga lapját Somfalvi "nehezményzte", ezt a játékvezető sértőnek találta, és kiállította a magáról megfeldkezett játékost

Öt perccel a vége előtt még a vendégek vezetőedzője, Szentes Lázár az oldalvonalhoz hívta teljes csapatát, mivel állítása szerint a gárda védője Plavio Pim farkasvakságban szenved és egyáltalán mem lát a pályán a szürkületben. Néhány perccel később felkapcsolták a reflektorokat, de Szentes a Sport1-en adott interjújában azt mondta, hogy mindenképpen megóvják a meccset.