Szilárda
-4 °C
3 °C

MTK-Videoton 2-1

2002.05.18. 19:04
Az MTK csapata hazai pályán 2-1-re legyőzte a Videotont, így a bajnoki tabellán felzárkózott a ZTE mögé a második helyre. A találkozó a második félidőben dőlt el, amikor a fiatal Czvitkovics szép egyéni teljesítmény után lőtt gólt a felső sarokba.
Az őszi diadalmenet után az MTK tavaszi produkciójára legfeljebb a "vesszőfutás" lehet a legérzékletesebb kifejezés. A Hungária körútiaknak- a biztosnak látszó vezetés után- az elmúlt fordulóban át kellet engedniük a vezető pozíciót a Zalaegerszegnek. Bár a remény nem túl nagy, a kék-fehérek még bíznak benne- hogy egy jó hajrával esetleg még visszaszerezhető az egyre távolodó aranyérem. Ellenfelük, a székesfehérvári Videoton ötödik a tabellán, és legutóbba ferencvárosiaktól szenvedtek vereséget hazai pályán.

A hazaiak már 16. percben megszerezték a vezetést. A Illés-Füzi volt a labda útja, az utóbbi Ferernczit hozta játékba. A támadó lerázta a rátámadó védőket, majd tíz méterről a kapuba lőtt (1-0). Nem sokáig örvendezhettek az előnynek a hazaiak, hiszen a vendégek már a 37. percben kiegyenlítettek. Hamar kapott labdát Sorátótól, aki betört a tizenhatoson belülre, majd hat méterre a kaputól a kifutó Hajdu szabálytalanul szerelte. A megítélt tizenegyest Sorato lőtte a jobb alsó sarokba (1-1)

A második játékrészben továbbra is hazaiak játszottak mezőnyfölényben és próbálkozásaikat végül siker koronázta. A 69. percben Czvitkovics jobboldali szóló után a jobb felső sarokba bombázott, mellyel megszerezte a hazaiak számára oly fontos három bajnoki pontot (2-1).

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!