Árpád
-2 °C
3 °C

ZTE-Dunaferr 3-1

2002.05.18. 18:49
Nagy lépést tett a bajnoki aranyérem felé vezető úton a Zalaegerszeg csapata, mivel hazai pályán 3-1-re legyőzte a Dunaferr gárdáját. A hazaiak már a félidőben vezettek, a második negyvenöt percben pedig Egressy kiállítása után - még tovább tudták növelni előnyüket.
Zalaegerszegen az elmúlt hetek visszafogott nyilatkozatai után már egyértelműn kijelentették, hogy szeretnék megnyerni a bajnokságot. A tabella első helyén álló együttesnek erre jó esélye is van, ám végső sikerhez döntő fontosság volt, hogy begyűjtsék a Dunaferr elleni három pontot.

Az együttes szakvezetője már óvatosabban nyilatkozott, véleménye szerint nem érdemes még számolgatni, inkábba soron következő feladattal kell foglalkozni. Ez a feladat pedig Dunaferr elleni mérkőzés volt szombati játéknapon. Az a Dunaferr, mely ezúttal három sárga lapja miatt nélkülözni kényszerült a gárda gólfelelősét, Tököli Attilát. Akadt hiányzó a hazaiaknál is: nagy Lajos és Ljubojevic hasonló okból maradt távol az összecsapástól.

A közel telt háznyi publikum már az ötödik percben igencsak búslakodhatott volna, ám Lengyel közeli lövését Turi védte. Egy perccel később a hazaiak is megvillantak: Egressy azonban a kapu torkából a kapufát találta el. A 19. percben megszerezte a vezetést hazai gárda. Babatit buktatták a tizenhatoson belül, s megítélt büntetőt Urbán értékesítette (1-0). A vendégek Sowunmi révén egyenlíthettek volna, de a Dunaferr csatár tízméteres lövését Turi fogta. A félidő hajrájában ismét a vendég kapu került veszélybe: Kenesi húszméteres szabadrúgása a kapufán landolt.

Kiállítással- méghozzá hazai (!) kiállítással kezdődött a második félidő: Egressy megkapta második sárga lapját is egy felesleges kezezés után, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Ám az emberelőnyt nem tudták gólra váltani a dunaújvárosiak. Sőt, még újabb találattokkal kápráztatta el közönségét a ZTE.

Előbb az 51. percben Szamosi talált be az alapvonalról a rosszul helyezkedő Németh mellett, majd három perccel később Kenesei tizenegyesből vette be a vendégek kapuját (3-0). A vendégek Urbán öngóljával még szépítettek, így a hazaiak végül 3-1-re megnyerték a meccset.

A hazai közönség már "bajnokcsapat, bajnokcsapat" felkiáltással ünnepelte kedvencei ám a felhőtlen ünneplésre még várniuk kell. Szerdáig biztosan, hiszen akkor rendezik a mindent eldöntő ZTE-FTC rangadót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?