Jusztina
1 °C
16 °C

ZTE-Dunaferr 3-1

2002.05.18. 18:49
Nagy lépést tett a bajnoki aranyérem felé vezető úton a Zalaegerszeg csapata, mivel hazai pályán 3-1-re legyőzte a Dunaferr gárdáját. A hazaiak már a félidőben vezettek, a második negyvenöt percben pedig Egressy kiállítása után - még tovább tudták növelni előnyüket.
Zalaegerszegen az elmúlt hetek visszafogott nyilatkozatai után már egyértelműn kijelentették, hogy szeretnék megnyerni a bajnokságot. A tabella első helyén álló együttesnek erre jó esélye is van, ám végső sikerhez döntő fontosság volt, hogy begyűjtsék a Dunaferr elleni három pontot.

Az együttes szakvezetője már óvatosabban nyilatkozott, véleménye szerint nem érdemes még számolgatni, inkábba soron következő feladattal kell foglalkozni. Ez a feladat pedig Dunaferr elleni mérkőzés volt szombati játéknapon. Az a Dunaferr, mely ezúttal három sárga lapja miatt nélkülözni kényszerült a gárda gólfelelősét, Tököli Attilát. Akadt hiányzó a hazaiaknál is: nagy Lajos és Ljubojevic hasonló okból maradt távol az összecsapástól.

A közel telt háznyi publikum már az ötödik percben igencsak búslakodhatott volna, ám Lengyel közeli lövését Turi védte. Egy perccel később a hazaiak is megvillantak: Egressy azonban a kapu torkából a kapufát találta el. A 19. percben megszerezte a vezetést hazai gárda. Babatit buktatták a tizenhatoson belül, s megítélt büntetőt Urbán értékesítette (1-0). A vendégek Sowunmi révén egyenlíthettek volna, de a Dunaferr csatár tízméteres lövését Turi fogta. A félidő hajrájában ismét a vendég kapu került veszélybe: Kenesi húszméteres szabadrúgása a kapufán landolt.

Kiállítással- méghozzá hazai (!) kiállítással kezdődött a második félidő: Egressy megkapta második sárga lapját is egy felesleges kezezés után, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Ám az emberelőnyt nem tudták gólra váltani a dunaújvárosiak. Sőt, még újabb találattokkal kápráztatta el közönségét a ZTE.

Előbb az 51. percben Szamosi talált be az alapvonalról a rosszul helyezkedő Németh mellett, majd három perccel később Kenesei tizenegyesből vette be a vendégek kapuját (3-0). A vendégek Urbán öngóljával még szépítettek, így a hazaiak végül 3-1-re megnyerték a meccset.

A hazai közönség már "bajnokcsapat, bajnokcsapat" felkiáltással ünnepelte kedvencei ám a felhőtlen ünneplésre még várniuk kell. Szerdáig biztosan, hiszen akkor rendezik a mindent eldöntő ZTE-FTC rangadót.