Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Dunaferr leiskolázta az MTK-t

2002.05.22. 19:52
A vendég MTK abban a tudatban léphetett pályára, hogy számára csak a győzelem tarthatja életben a bajnoki álmokat. A találkozó - csak úgy, mint valamennyi a 37. fordulóból - egyperces néma megemlékezéssel kezdődött, a múlt héten elhunyt egykori remek játékos Kubala László emlékére.
A hazaiak számára tét nélküli volt a találkozó, ezért számított meglepetésnek, hogy mégis a Dunaferr kezdett nagyobb iramban. Az első komolyabb helyzet azonban mégis a kék-fehérek előtt adódott az első negyedóra végén, amikor Illés remek passza után Füzi lőtt 13 méterről, azonban Bita szögletre ütötte a labdát.

A helyzetre góllal válaszolt a Dunaferr. Balaskó játszott Tökölihez, a válogatott csatár pedig sarokkal egyből Rósa Henrik elé továbbított, akinek nem volt nehéz dolga, és a bal alsó sarokba helyezett.

Meglepetésre a gól után is Egervári Sándor - jelenlegi - együttese maradt támadásban, a vendégek mindenféle elképzelés nélkül játszottak. Ennek a 38. percben lett meg a böjtje, amikor Tököli ismét igazolta klasszisát. A büntetőterületen kívül kapott jó passzt, három védővel a nyakán betört, majd miután tisztára játszotta magát, 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

Ahogy Tököli igazolta klasszisát, úgy Komlósi is igazolta miért tartják az egyik legalattomosabb, legdurvább védőnek. Sikerült magát öt perc alatt kiállítania. . .

A második játékrész elején az emberhátrányba került MTK-nak akadtak helyzetei, azonban szépíteni nem sikerült Popovics Sándor együttesének. A mérkőzés ezen szakasza sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott mint az első félidő, a kapuk azonban nem forogtak veszélyben.

Egészen a 68. percig, amikor a frissen beállt Cvitkovics értékesítette Illés remek labdáját. Az MTK öröm egészen négy percig tartott, amikor Tököli-Lengyel-Tököli kényszerítőzés után a gólkirály jelölt 6 méterről volt eredményes.

És hogy ne maradjanak hiú remények a kék-fehérekben arról Csehi gondoskodott. Még egy perce sem volt a pályán, amikor Lengyel középre adását belsőzte a kapu közepébe, ezzel már-már megalázóvá téve az eredményt. Egervári Sándor pedig győzelemmel búcsúzhatott a dunaújvárosi közönségtől.