Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bennmaradt a Kipest

2002.05.22. 21:36
Sasu két villanásával eldöntötte a kiesési rangadót, és Détári Lajos csapata megnyugodhat: jövőre is tagja lesz az első osztálynak. A Debrecen, ha játékban nem is, a gólokban mindenképpen alulmaradt, de aq Haladáés vereségének köszönhetően így is bennmaradt.
A Kispest azzal a tudattal lépett pályára a Debrecen ellen, hogy amennyiben megnyeri a mérkőzést, akkor szinte biztosra vehető - a Haladás elleni óvott mérkőzés miatt lehet némi bizonytalanság -, hogy meghosszabbította élvonalbeli tagságát.

Bíró nem védhette a tizenegyest

A Debrecen számára is nagy volt a tét, hiszen ha kikapnak, akkor még akár az is előfordulhat a jó játékosállománnyal rendelkező hajdúsági csapat búcsút int az NB I-nek.

Mindkét csapat nagy elánnal kezdte a mérkőzést, játékban egyenrangúak voltak, ám Torghelle kiváló átadást kapott a román Dulcától, s a rosszul kimozduló Bíró mellett megtolta a labdát, a kapus azonban elütötte a kiugró csatárt. A jogos büntetőt Sasu higgadtan a bal sarokba lőtte.

Torghelle volt a meccs hőse

A Debrecen ezek után ritmust váltott, ám Plókai helyzete és szabadrúgása - ha kevéssel is - elkerülte a kaput. A félidő hajrájára megtorpant a vendégek lendülete, ismét a Kispest előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Német és Dulca is hibázott.

A második játékrészben az előrelopakodó Szekeres kétszer és a grúz Sketiani is ügyetlenkedett a tizenhatoson belül, így az egyenlítés elmaradt. A hetvenedik percben aztán megpecsételődött a Loki sorsa.

Torghelle szöktette kiváló ütemű átadással az addig többnyire csak a szabadrúgásaival jeleskedő Sasut, aki szép átvétel után tíz méterről - Bíró mellett - kapuba lőtt. A meccs végén még növelhette is volna az előnyét a hazai csapat, de Hercegfalvi ordító helyzetben hibázott.