Piroska
3 °C
3 °C

Bennmaradt a Kipest

2002.05.22. 21:36
Sasu két villanásával eldöntötte a kiesési rangadót, és Détári Lajos csapata megnyugodhat: jövőre is tagja lesz az első osztálynak. A Debrecen, ha játékban nem is, a gólokban mindenképpen alulmaradt, de aq Haladáés vereségének köszönhetően így is bennmaradt.
A Kispest azzal a tudattal lépett pályára a Debrecen ellen, hogy amennyiben megnyeri a mérkőzést, akkor szinte biztosra vehető - a Haladás elleni óvott mérkőzés miatt lehet némi bizonytalanság -, hogy meghosszabbította élvonalbeli tagságát.

Bíró nem védhette a tizenegyest

A Debrecen számára is nagy volt a tét, hiszen ha kikapnak, akkor még akár az is előfordulhat a jó játékosállománnyal rendelkező hajdúsági csapat búcsút int az NB I-nek.

Mindkét csapat nagy elánnal kezdte a mérkőzést, játékban egyenrangúak voltak, ám Torghelle kiváló átadást kapott a román Dulcától, s a rosszul kimozduló Bíró mellett megtolta a labdát, a kapus azonban elütötte a kiugró csatárt. A jogos büntetőt Sasu higgadtan a bal sarokba lőtte.

Torghelle volt a meccs hőse

A Debrecen ezek után ritmust váltott, ám Plókai helyzete és szabadrúgása - ha kevéssel is - elkerülte a kaput. A félidő hajrájára megtorpant a vendégek lendülete, ismét a Kispest előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Német és Dulca is hibázott.

A második játékrészben az előrelopakodó Szekeres kétszer és a grúz Sketiani is ügyetlenkedett a tizenhatoson belül, így az egyenlítés elmaradt. A hetvenedik percben aztán megpecsételődött a Loki sorsa.

Torghelle szöktette kiváló ütemű átadással az addig többnyire csak a szabadrúgásaival jeleskedő Sasut, aki szép átvétel után tíz méterről - Bíró mellett - kapuba lőtt. A meccs végén még növelhette is volna az előnyét a hazai csapat, de Hercegfalvi ordító helyzetben hibázott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!