Auguszta
-7 °C
0 °C

A Vasas magával vitte az NB-II-be a Haladást

2002.05.22. 21:42
A Vasas győzelemmel búcsúzott az Illovszky-stadiontól mint NB-I -es helyszíntől és magával rántotta a Haladást is a másodosztályba. Az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert Hrutkáék, és a folytatásban csak szépíteni tudott a szombathelyi együttes.
Az első osztálytól már búcsúzott Vasas kezdte nagyobb iramban a találkozót, ám Takács többször bravúrral védte a szombathelyi kaput. Az első veszélyes vendég helyzetre negyedórát kellett várni, ekkor Halmosi veszélyeztetett.

Az első félóra elteltével két perc alatt kétgólos előnybe került a Vasas. A 32. percben Simek vihette előre a labdát a pálya közepén, és miután senki sem zavarta meg, 28 méterről, jobbal hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba. Két perccel később pedig Hrutka 17 méteres szabadrúgásánál bizonyult tehetetlennek a Haladás kapusa.

A félidő hátralévő részében hiába próbálkozott többet Szentes Lázár együttese, a kapura nem sok veszélyt jelentettek. A folytatásban a Haladás mindent egy lapra téve támadott, de erőtlen próbálkozásaikat sorra visszaverte az ezúttal magabiztosan játszó Vasas védelem.

A szombathelyieknek a 75. percben sikerült szépíteniük. Leandro előreívelését Tóth Péter visszafejelte és az érkező Németh Tamás közelről nem hibázott, a kapu jobb oldalába lőtt.

Az utolsó percekben aztán teljesen a kapujához szögezték a Vasast, de nem volt szerencséje a Halinak. Előbb Leandro lövését Árki vágta ki a gólvonalról, majd a 88. percben Preisinger próbálkozása csattant a kapufán.

Ez az eredmény azt is jelentette, hogy a Vasas Illovszky-stadiontól mint NB-I -es helyszíntől győzelemmel búcsúzott, és ezzel az eredménnyel minden bizonnyal magával rántotta a Haladást a másodosztályba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!