Valér
-2 °C
0 °C

A Vidi megsemmisítette az UTE-t

2002.05.22. 20:03
Az első játékrészben tizenhárom perc alatt eldöntötte a találkozót a hazai csapat. Az újpest az egész meccsen rosszul, minden elképzelés nélkül játszott, míg a Videoton idei legjobb teljesítményét nyújtotta.
A 26. percben Dvéri ívelt be jobbról szabadrúgást, középen érkezett Tímár, aki öt méterről bólintott a hálóba. Hat perccel később Szalai lépett ki a jobb oldalon, Lőw menteni próbált, ám hazagurítása az időközben kapujából kiinduló Szántai mellett a kapu közepébe gurult. Újabb hét perc elteltével ismét Dvéri adott be szabadrúgást, és Tóth csúsztatása után Timár 6 m-ről fejelt a kapu jobb oldalába.

A második játékrész elején az ünneplést kissé túlzásba vivő hazai szurkolók miatt Szarka játékvezető félbeszakította a találkozót. Miután helyre állt a rend - eloszlott a füst - folytatódhatott a meccs.

A kényszerű szünet a hazaiaknak tett jót, újabb hét perc elteltével megsemmisítővé tették az Újpest vereségét. Előbb Dvéri passzát Földes lőtte 12 méterről a kapuba, majd három perc múlva már Földes volt a feladó és Terjék fejelte be az ötödik Videoton gólt.

A 73. percben Terjék akár megszerezhette volna a hazaiak hatodik találatát is, ám miután az egész újpesti védelmet és Szántait is kicselezte, lövését - az ősszel még a Vidi csapatkapitányi karszalagját viselő - Szlezák a gólvonalról kivágta.

Ezen azonban már senki nem bosszankodott, hiszen a hazaiak így is könnyedén nyertek a teljesen szétesett csapat benyomását keltő Újpest ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!