Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fradié az ezüstérem

2002.05.25. 18:15
Ferencváros a második félidei javuló játékénak köszönhetően legyőzte az addig több helyzetet kidolgozó Dunaferrt, és így a második helyre ért fel, ami egyben nemzetközi kupaszereplést is jelent. A peches Dunaferr maradt a negyedik.
A Dunaferr a hét közben leiskolázta az MTK-t, így szertefoszlatta a csapat bajnoki álmait. Az utolsó fordulóban is a Dunaferr döntött: ám ezúttal arról, hogy a Fradi indulhat-e a kupában. A Fradi győzelme azonban még nem volt elég mindehhez, az MTK pontvesztése is szükségeltetett az UEFA-Kupához.

A zöld-fehérekre az első percekben alighanem bénítóan hatott a tét, mert egyáltalán nem lehetett a nyomát látni annak, hogy a kötelező győzelmet hozzák a minimális cél elérésének érdekében. Mi több, Balaskó az első félóra vége előtt kevéssel megszerezhette volna a vezetést a vendégeknek, ám Dragóner remek ütemben lépett közbe lövésébe. Lengyel előtte ziccerben hibázott. A Fradi erőlködött, komoly helyzetig viszont nem jutott.

A második félidőben sem tudott igazán ritmust váltani a hazai csapat, és Sowunmi remek cselei után csak imádkozhattak a Fradi-hívek, hogy lövése a kapu mellett surranjon el. Aztán valamelyest váratlanul előnyhöz jutottak Geráék.

Gyepes ívelt keresztbe a tizenhatos előtt, Gera lefejelte a labdát, amit menteni igyekvő Éger a hálóba segített. A gól meghozta a Fradi lendületét, és feloldotta a görcsösséget is. A hajrában Gera cselezett el egy helyzetet, majd Vén lövése kerülte el kevéssel a kaput. A hosszabbításban pedig megszületett a második gól is, Vén szögletét Cheregi nyolc méterről fejelte a kapuba.

Így végül elmondható, hogy egy helyenként unalmas mérkőzésen a jobban koncentráló Fradi megszerezte a három pontot, ám ami ennél sokkal fontosabb: a második, egyben nemzetközi kupát érő helyet.