Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

A Fradié az ezüstérem

2002.05.25. 18:15
Ferencváros a második félidei javuló játékénak köszönhetően legyőzte az addig több helyzetet kidolgozó Dunaferrt, és így a második helyre ért fel, ami egyben nemzetközi kupaszereplést is jelent. A peches Dunaferr maradt a negyedik.
A Dunaferr a hét közben leiskolázta az MTK-t, így szertefoszlatta a csapat bajnoki álmait. Az utolsó fordulóban is a Dunaferr döntött: ám ezúttal arról, hogy a Fradi indulhat-e a kupában. A Fradi győzelme azonban még nem volt elég mindehhez, az MTK pontvesztése is szükségeltetett az UEFA-Kupához.

A zöld-fehérekre az első percekben alighanem bénítóan hatott a tét, mert egyáltalán nem lehetett a nyomát látni annak, hogy a kötelező győzelmet hozzák a minimális cél elérésének érdekében. Mi több, Balaskó az első félóra vége előtt kevéssel megszerezhette volna a vezetést a vendégeknek, ám Dragóner remek ütemben lépett közbe lövésébe. Lengyel előtte ziccerben hibázott. A Fradi erőlködött, komoly helyzetig viszont nem jutott.

A második félidőben sem tudott igazán ritmust váltani a hazai csapat, és Sowunmi remek cselei után csak imádkozhattak a Fradi-hívek, hogy lövése a kapu mellett surranjon el. Aztán valamelyest váratlanul előnyhöz jutottak Geráék.

Gyepes ívelt keresztbe a tizenhatos előtt, Gera lefejelte a labdát, amit menteni igyekvő Éger a hálóba segített. A gól meghozta a Fradi lendületét, és feloldotta a görcsösséget is. A hajrában Gera cselezett el egy helyzetet, majd Vén lövése kerülte el kevéssel a kaput. A hosszabbításban pedig megszületett a második gól is, Vén szögletét Cheregi nyolc méterről fejelte a kapuba.

Így végül elmondható, hogy egy helyenként unalmas mérkőzésen a jobban koncentráló Fradi megszerezte a három pontot, ám ami ennél sokkal fontosabb: a második, egyben nemzetközi kupát érő helyet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!