Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

MTK győzelemmel kezdődött az idény

2002.07.26. 20:18
A bajnoki szezonnak új-régi edzővel nekivágó MTK kétgólos győzelmet aratott, az igen csak idény eleji formát mutató Videoton ellen. A kék-fehérek az egész találkozó folyamán jobban játszottak, amikor pedig felvillant a lehetőség a fehérváriaknak a felzárkózásra, ismét gólt tudott szerezni a hazai csapat.
A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, a fiatalon elhunyt Dárdai Balázs emlékére. A válogatott középpályás Dárdai Pál, tragikusan fiatalon - 23 évesen -eltávozott öccsének temetése éppen a mérkőzés napján volt.

Ahogy az MTK -pályán megszokhattuk, családias hangulatban ezer néző előtt kezdődött a találkozó. A magyar színvonalhoz képest is borzalmas első félidőben a hazaiaknak két villanás elég volt a biztos előnyhöz. Ez persze nem volt nehéz, hiszen a Videoton új csapatkapitánya, a Bicskei-válogatott alapembere Hamar például 11 méterről kissé balról nem tudta eldönteni beadjon vagy rálője a labdát. Az eset után végül az MTK jött bedobással. . .

A 29. percben aztán Molnár remek labdával indította Czvitkovicsot és a fiatal középpályás - szinte ugyanolyan helyzetből, mint Hamar volt a túloldalon - jobb külsővel megszerezte a vezetést a hazai csapatnak.

Újabb hat perc telt el, és márt két góllal vezetett az MTK. A gólpasszt ezúttal is Molnár adta, aki Ferenczit indította, a csatár pedig miután mellel maga elé vette a labdát, Milinte lábai között lőtt a kapuba.

A kétgólos hátrányban lévő fehérváriak aktívan kezdték a második negyvenöt percet, de komoly gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Viszont hátul kinyíltak, így a kék-fehérek veszélyes kontrákat vezethettek.

A 76. percben szépített a Videoton. Dvéri mesterien adott középre, Hamar pedig az ötös sarkáról kapásból lőtt a hosszú sarokba. Várhidi Péterék öröme nem tarthatott azonban sokáig, hiszen újabb egy perc elteltével ismét két góllal vezetett az MTK. Baloldali beadásra Illés érkezett a legjobban, és két védőt is megelőzve a rövid saroknál fejelt a hálóba.

Az utolsó percekben Hajdunak kellett többször is bravúrral védenie, amikor pedig már ő sem tudott, akkor a kapufa segített be neki. Összességében elmondható: A hazaiak sikere megérdemelt, míg a Videoton játékán látszott, hogy Várhidi Péternek még össze kell rakni a csapatot.