Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Vereséggel rajtolt az újonc Békéscsaba

2002.07.27. 20:09
Jóllehet az újonc Békéscsaba már a harmadik percben előnyhöz jutott, négy gól kapott az idén markánsabb Győrtől, és így esélye sem maradt, hogy legalább pontot szerezzen. Az Újpestről elcsábított Herczeg Miklós kétszer is volt eredményes.
A négy év után az első osztályba visszakerülő Békéscsabára hatezer néző volt kíváncsi a bemutatkozó meccsén. A Győr kerete szinte teljes egészében kicserélődött, hiszen a horvát légiós mellett két válogatott csatár - Herczeg és Nagy Tamás - is a Rába-partján képzeli el, hogy ismét jó formába kerülhet.

A nyitómeccs első perceiben erre semmi jel nem utalt, hiszen a hazai csapat sokkal aktívabb volt, és már a második percben előnyhöz jutott. Gavrilovics elfutása után Szilveszter tíz méterről lőtt a bal sarokba.

Ezek után feltámadt a Győr, egyre többet birtokolta a labdát, és a már említett Herczeg kihasználta a védők tétovasását, kilépett közülük, és a tizenhatos vonalán belülre érve elgurította a labdát a kifutó Fekete mellett a hosszú sarokba. Fontos gól volt.

A másik friss szerzemény, Nagy Tamás a második félidő tizedik percében rázta meg először magát. Ekkor Némethtől kapott jó labdát, első bombája Futakiról levágódott, az ismétlés azonban utat talált a hálóig. Hat perccel később még egyszer felvillant a Békéscsaba, amikor is Braga a felfutó Megyesivel játszott össze, és utóbbi a tizenhatos vonaláról a bal sarokba vágta a labdát, Sebőknek esélye sem olt a hárításra.

A hajrában Megyesi egy távoli lövéssel vétette magát észre, de a folytatásban a Győr ellenállhatatlan volt. Előbb Herczeg, majd a csereként beálló Nicsenko - miután ordító helyzetben hibázott - szerzett gólt. A légiós fejese már a hosszabbításban esett, amikor a nézők hazaindultak. Érdekesség, hogy a jelenleg Győrben játszó Mracskót - ő adta a negyedik gól előtt passzt - nagy tapssal fogadta a hazai publikum, hiszen ő még tagja volt, az UEFA-kupában szereplő együttesnek.