Judit
2 °C
7 °C

Vereséggel rajtolt az újonc Békéscsaba

2002.07.27. 20:09
Jóllehet az újonc Békéscsaba már a harmadik percben előnyhöz jutott, négy gól kapott az idén markánsabb Győrtől, és így esélye sem maradt, hogy legalább pontot szerezzen. Az Újpestről elcsábított Herczeg Miklós kétszer is volt eredményes.
A négy év után az első osztályba visszakerülő Békéscsabára hatezer néző volt kíváncsi a bemutatkozó meccsén. A Győr kerete szinte teljes egészében kicserélődött, hiszen a horvát légiós mellett két válogatott csatár - Herczeg és Nagy Tamás - is a Rába-partján képzeli el, hogy ismét jó formába kerülhet.

A nyitómeccs első perceiben erre semmi jel nem utalt, hiszen a hazai csapat sokkal aktívabb volt, és már a második percben előnyhöz jutott. Gavrilovics elfutása után Szilveszter tíz méterről lőtt a bal sarokba.

Ezek után feltámadt a Győr, egyre többet birtokolta a labdát, és a már említett Herczeg kihasználta a védők tétovasását, kilépett közülük, és a tizenhatos vonalán belülre érve elgurította a labdát a kifutó Fekete mellett a hosszú sarokba. Fontos gól volt.

A másik friss szerzemény, Nagy Tamás a második félidő tizedik percében rázta meg először magát. Ekkor Némethtől kapott jó labdát, első bombája Futakiról levágódott, az ismétlés azonban utat talált a hálóig. Hat perccel később még egyszer felvillant a Békéscsaba, amikor is Braga a felfutó Megyesivel játszott össze, és utóbbi a tizenhatos vonaláról a bal sarokba vágta a labdát, Sebőknek esélye sem olt a hárításra.

A hajrában Megyesi egy távoli lövéssel vétette magát észre, de a folytatásban a Győr ellenállhatatlan volt. Előbb Herczeg, majd a csereként beálló Nicsenko - miután ordító helyzetben hibázott - szerzett gólt. A légiós fejese már a hosszabbításban esett, amikor a nézők hazaindultak. Érdekesség, hogy a jelenleg Győrben játszó Mracskót - ő adta a negyedik gól előtt passzt - nagy tapssal fogadta a hazai publikum, hiszen ő még tagja volt, az UEFA-kupában szereplő együttesnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?