Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Jól küzdött és fordított a Dunaferr

2002.07.27. 20:17
Jóllehet a komplett csatársorát elveszítette a Dunaferr a nyáron, mégis három gólt ért el a szerény teljesítményt nyújtó, ámde bajnoki álmokat szövögető Szuperkupa-győztes Újpest ellen. A lilák ezzel a produkcióval semmire sem jutnak, míg a Dunaferr, ha a folytatásban is így játszik, meglepetést okozhat.
A kétségkívül legjobban erősítő Újpest a meggyengült Dunaferr épülő otthonába látogatott, és az új szerzemények, no meg a vezetőedző, a szlovák Molnár László - hivatalosan kapusedző - egyértelműen a győzelem reményében léptek pályára. A másik oldalon a többnyire hangzatos nyilatkozatairól híres Tornyi Barnabás visszafogott volt.

Ezt viszont alighanem altatásnak szánta, hiszen csapata már az első félidőben sokkal aktívabb volt, mint a lila-fehér együttes. A helyzeteik azonban rendre kimaradtak. A harmadik percben Rósa Dénes a kapufát találta el, az első negyedóra végén Alex fejese volt erőtlen, négy perccel később Horváth emelése tévesztett centikkel célt. Lengyel távoli lövésénél pedig Vlaszák volt a helyén.

Aztán az első támadásából gólt ért el az Újpest. A nyáron eladni kívánt Tamási hét perccel a félidő vége előtt megiramodott, a védők nem támadták meg, így tizennyolcról lövésre vállalkozott, labdája pedig a kapufát súrolva a hálóban kötött ki. Nagy gól volt.

A második félidőben aztán a mezőnyfölény kiharcolása mellett már gólokra is képes volt a hazai alakulat. Az 52. percben Bükszegi szögletét fejelte a kiváló ütemben és nagy lendülettel érkező Bagoly öt méterről a kapuba. A Dunaferr lendületben maradt, míg az Újpest kontrákkal próbálkozott.

A vendégvédők is egyre többet léptek fel a középpályára, ám Korolovszky a kezdőkörben elveszítette a labdát, amire Bagoly csapott le, aki senkitől sem zavartatva rávezethette a labdát Vlaszákra, és higgadtan ellőtte mellette.

A Dunaferr ezek után is ráerőltette az akaratát a vendégekre, akik nem tudtak újítani, és ha Éger az egyik szöglet után még hibázott is, a hosszabbításban Jakl már nem, így két góllal nyertek az újvárosiak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!