Valér
-2 °C
0 °C

Döntetlennel zárult a gólparádé Kispesten

2002.07.27. 19:16
Hiába vezetett már két góllal is a hazai Kispest, a bajnoki címvédő Zalaegerszeg két pontrúgásnak, és egy hatalmas védelmi hibának köszönhetően kétszer is egyenlíteni tudott, így megszerezte az egyik pontot. Fitos József csapata némiképp közelebb állt a győzelemhez.
Az élvonalbeli nevezési feltételeket az utolsó pillanatban teljesítő - erősíteni nem igazán képes - Kispest nem kapott kellemes ellenfelet a bajnoki címvédő ZTE személyében az idény első meccsén. Az új vezetőedző, Fitos József szerint ettől függetlenül elképzelhetetlen volt a vereségük, hiszen a csapatát inspirálnia kell az esélytelenségnek.

Fitos annak ellenére, hogy nincs megfelelő képesítése, leülhetett a kispadra, csakúgy, mint a másik oldalon, Bozsik Péter, aki ugyan bajnokcsapatot hozott össze az előző szezonban, pályaedzőként volt kénytelen az édesapjáról elnevezett stadionba menni, ahonnan legutóbb borzasztó emlékekkel távozhatott, hiszen csapata igen mérsékelt produkciót előadva 1-0-s vereséget szenvedett.

A meccs elején alighanem felsejlettek előtte az áprilisi összecsapás képei, mert együttese nem találta a ritmust, ezalatt pedig a hazaiak sorra vezették támadásaikat. Torghelle már az első percben veszélyeztetett, Ilic azonban a helyén volt. A hatodik percben azonban már ő sem tudott menteni. Piroska szabadrúgása után Sasu - négy határozatlan védő gyűrűjében - tizenkét méterről fejelt a kapuba. Válaszként - két percre rá - Kenesei szabadrúgása a kapufán csattant. Ezek után Dubecz hibázott nagy helyzetben.

A félidő közepén növelte előnyét az aktívabb Kispest. Sasu indította a mélységből startoló Hercegfalvit kitűnő labdával, ő már csak Iliccsel állt szemben, amikor a középen jól érkező Torghelle elé tálalt, aki pedig az üres kapuba helyezett. A zalaiak kínlódtak, középen erőlködtek, így veszélyes helyzetig nem jutottak. A hajrában aztán - három perc alatt - váratlanul egyenlítettek.

Két pontrúgásra volt ehhez szükségük. Előbb a 42. percben Kenesei 28 méteres szabadrúgása vágódott a bal sarokba - Tóth úszott a levegőben, de nem védhetett - majd Kenesei lépett ki Ljubojevic labdájával, és Tóth szabálytalankodott ellene. A jogos büntetőt - már a hosszabbításban - Urbán a bal felsőbe emelte.

A második félidőt is jobban egyszersmind góllal kezdte a Kispest. Sasu futott el a jobb oldalon, középre adását Torghelle Urbán mellett jobbal átvette, ballal pedig kapásból tíz méterről a bal alsóba bombázott, Ilic tehetetlen volt. Nem örülhetett azonban sokáig a gólnak a hazai csapat.

Dulca egy előrevágott labdát hosszan vett át a tizenhatoson belül, Ljubojevic elsodorta előle, a kapujából kilépő Tóth még mentett, Kocsárdi középre adására azonban már nem ért vissza a helyére, így Kenesei hat méterről félfordulatból egy védő mellett a kapuba lőtte a labdát.

A hátralévő percekben nem csökkent az iram, ám Kenesei és Sasu előtt is kimaradtak a helyzetek, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen, noha a bajnok alulmaradt a várakozásokkal szemben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!