Valér
-2 °C
0 °C

Győzelemmel rajtolt a Fradi

2002.07.27. 21:38
Az újonc Siófok az első félidőben jobb volt ellenfelénél, de gólig nem jutott, így pont nélkül kell beérnie, mert Tököli és Gera villanásai eldöntötték a találkozó sorsát. Csank János csapatának támadójátéka hiányos volt, így az első fordulóban csak ők nem találtak a hálóba.
Pikáns mérkőzéssel kezdte a szezont az élvonalba visszakerülő Siófok, hiszen a jelenlegi tréner, Csank János épp a Fraditól ment a Balaton partjára, és korábban bajnoki címet szerzett a zöld-fehér együttessel. A fradisták nagy reményekkel várták az idénykezdetet, hiszen idestova tíz éve nem fordult elő, hogy erősödött volna a gárda a holt idényben.

Most viszont jó képességű labdarúgókat igazoltak, gondoljunk csak az elmúlt két szezon gólkirályára, Tököli Attilára. Ebből adódóan több ezer szurkoló látogatott el Siófokra. Ők viszont meglepetésre azt láthatták, hogy a hazaiak nagy lendülettel nekirontanak a kedvenceiknek, és sorozatban dolgozzák ki a helyzeteiket. Ezeket azonban rendre ki is hagyták, és az igazsághoz hozzátartozik: egyik sem volt ordító ziccer.

A Fradi nem igazán tudta felvenni a ritmust, a szünet után azonban jelentősen megváltozott a játék képe. Erős lövését ugyan nagy bravúrral védte Szűcs, innentől kezdve azonban a vendégek percei következtek. A tizenegyedik percben Tököli kapott kiváló átadást - a csatár Filipovocs ragadt bent, ezért nem volt les -, szépen átvette, a kifutó Németh mellett pedig higgadtan a kapuba passzolt.

A Fradit felhozta a gól, Leandro és Lipcsei lövőkedvét is meghozta, de ők nem céloztak pontosan. Nem úgy Gera, aki egy középre adás után a félidő felénél a kapuba lőtt. A Siófok erőlködött, komoly helyzetig viszont nem jutottak, mert Kapics a középpályán, Dragóner pedig a védelemben volt igen harcos.

A túloldalon Lipcsei került még helyzetbe - lesen állították meg -, Jovicnak volt még egy kisebb lehetősége, az utolsó percekre pedig felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de az eredmény már nem változott. A Fradi annyit adott ki magából ezen az estén, amennyi a győzelemhez kellett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!