Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Történelmi debreceni győzelem Sopronban

2002.07.27. 20:00
A már az első percben vezető Debrecen szerencsésebb és szervezettebb volt vendéglátójánál, és megérdemelten vitte el a három pontot a hűség városából. A siker értékét növeli, hogy mindeddig soha nem tudott győztesen hazamenni Sopronból a Loki.
A Sopron nem gyengült meg a nyáron, és mivel egy-két magyar szinten értékes futballista is a csapathoz szegődött, így alighanem minimális elvárás velük szemben, hogy a kiesést megnyugtatóan kerüljék el. Ehhez mindenképpen szükséges a jó hazai szereplés - már az első fordulóban is. Nem volt viszont könnyű a feladatuk.

Hiszen a Haladással kiesett Szentes Lázár sikeres debreceni bemutatkozására készült. Kivált, mert a vezetők bíztak benne, és nem neki tulajdonították a szombathelyi kudarcot. Ezt igazolja, hogy a holt szezonban minden segítséget megkapott az elöljáróktól, mert a két korábbi debreceni csillag, Sándor Tamáson és Dombi Tiboron kívül több jó képességű futballista is a Hajdúságba érkezett.

Nagyszerűen is kezdte a mérkőzést a Loki, hiszen Kiss Zoltán bal oldali szögletére a Bundesligát is megjárt hátvéd, Szekeres Tamás a lehető legjobb ütemben érkezett, és hét méterről már az első percben vezetéshez juttatta csapatát.

A Sopron kényszerhelyzetbe került, és érezhetően megfogta őket a hirtelen bekapott gól. Ettől függetlenül a mezőnyben fölénybe kerülte, és Tóth András helyzete valamint Tóth Mihály lövése azt is jelezte: mindenképpen szeretnének döntetlennel az öltözőbe vonulni. Mindez azonban nem sikerült, mert Somogyi bombája is elkerülte a kaput.

Ami nem sikerült az első játékrészben, összejött a második elején. Komódi szöktette a védők között kilépő Tóth Mihályt, aki szépen emelte át a labdát Balogh felett. Mindössze kép percig örülhetett azonban a hazai publikum, hiszen a túloldalon Böőr adott nagyszerű labdát Kerekesnek, aki lekopírozta Tóth emelését.

A vezetésre ezúttal már sokkal vigyázott a vendégcsapat - Dombi lőtt még egy lesgólt -, a Sopron erejéből pedig már többre nem futotta. A hajrára ráadásképpen eldurvult a meccs, Sándor Tamást egy csúnya belépő után le kellett cserélni. A Loki harcosabb és szervezettebb volt, ennek köszönheti, hogy győzelemmel kezdi az új idényt.