Ödön
1 °C
11 °C

Történelmi debreceni győzelem Sopronban

2002.07.27. 20:00
A már az első percben vezető Debrecen szerencsésebb és szervezettebb volt vendéglátójánál, és megérdemelten vitte el a három pontot a hűség városából. A siker értékét növeli, hogy mindeddig soha nem tudott győztesen hazamenni Sopronból a Loki.
A Sopron nem gyengült meg a nyáron, és mivel egy-két magyar szinten értékes futballista is a csapathoz szegődött, így alighanem minimális elvárás velük szemben, hogy a kiesést megnyugtatóan kerüljék el. Ehhez mindenképpen szükséges a jó hazai szereplés - már az első fordulóban is. Nem volt viszont könnyű a feladatuk.

Hiszen a Haladással kiesett Szentes Lázár sikeres debreceni bemutatkozására készült. Kivált, mert a vezetők bíztak benne, és nem neki tulajdonították a szombathelyi kudarcot. Ezt igazolja, hogy a holt szezonban minden segítséget megkapott az elöljáróktól, mert a két korábbi debreceni csillag, Sándor Tamáson és Dombi Tiboron kívül több jó képességű futballista is a Hajdúságba érkezett.

Nagyszerűen is kezdte a mérkőzést a Loki, hiszen Kiss Zoltán bal oldali szögletére a Bundesligát is megjárt hátvéd, Szekeres Tamás a lehető legjobb ütemben érkezett, és hét méterről már az első percben vezetéshez juttatta csapatát.

A Sopron kényszerhelyzetbe került, és érezhetően megfogta őket a hirtelen bekapott gól. Ettől függetlenül a mezőnyben fölénybe kerülte, és Tóth András helyzete valamint Tóth Mihály lövése azt is jelezte: mindenképpen szeretnének döntetlennel az öltözőbe vonulni. Mindez azonban nem sikerült, mert Somogyi bombája is elkerülte a kaput.

Ami nem sikerült az első játékrészben, összejött a második elején. Komódi szöktette a védők között kilépő Tóth Mihályt, aki szépen emelte át a labdát Balogh felett. Mindössze kép percig örülhetett azonban a hazai publikum, hiszen a túloldalon Böőr adott nagyszerű labdát Kerekesnek, aki lekopírozta Tóth emelését.

A vezetésre ezúttal már sokkal vigyázott a vendégcsapat - Dombi lőtt még egy lesgólt -, a Sopron erejéből pedig már többre nem futotta. A hajrára ráadásképpen eldurvult a meccs, Sándor Tamást egy csúnya belépő után le kellett cserélni. A Loki harcosabb és szervezettebb volt, ennek köszönheti, hogy győzelemmel kezdi az új idényt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?