Viola
-5 °C
-2 °C

Továbbra is nyeretlen az Újpest

2002.08.02. 20:28
Hiába támadott többet és lőtt két kapufát is a hazai pályán játszó Újpest, Illés zsenialitásának köszönhetően a vendégek szerezték meg a három pontot. A vendégek szereztek vezetést az első félidőben, majd a vége előtt nem sokkal egyenlített az Újpest. Illés azonban a vége előtt nem sokkal eldöntötte a mérkőzést.
Molnár László, a siófoki Szuperkupa-döntőn még vezetőedző volt, a Dunaferr elleni első bajnokin már csak pályaedző, a megfelelő edzői papírok hiánya miatt az MTK elleni találkozóra pedig már az sem lehetett. Így a játékoskijáró mellett, a tribünön állva nézte a mérkőzést.

Az első komolyabb helyzetre a 20. percig kellett várni. Ekkor Korolovszky indította Simeket, a középpályás pontosan adott középre, ahol érkezett Kovács Zoltán és szép mozdulattal csúsztatott, ám a labda a kapufára pattant. Öt perc elteltével Horváth Ferenc került helyzetbe, ám sokat várt, így tisztázni tudtak előle.

Az ellentámadásból megszerezte a vezetést a kék-fehér együttes. Cvitkovics remekül indította a leshatárról induló Juhászt, aki átvette a labdát, tolt rajta egyet, majd 14 méterről a bal sarokba lőtt. Alig tíz perccel később Kovács Zoltán gurított vissza az első meccsét játszó Tchur elé, aki 25 méterről, ballal kapásból alig lőtt a jobb alsó sarok mellé.

A második félidőben jóval többet birtokolta a labdát a hazai együttes, de mezőnyfölénye ellenére nem tudott igazán komoly helyzetbe kerülni. A 75. percben Rósa tette középre a labdát, Horváth első próbálkozása elakadt Smiljanicban, ám visszapattant elé a labda, melyet a felső kapufára bombázott. A válaszra megint nem kellett sokat várni, Zavadszky visszagurítását Illés nagy helyzetből lőtte mellé.

A 80. percben góllá érett a mezőnyfölény, cserejátékosainak köszönhetően egyenlített az Újpest. Egy gyorsan elvégzett bedobás után Tokody pörgetett Móri elé, aki 5 méterről kissé kisodródva, Hajdu lábai között lőtt a hálóba. Továbbra is támadásban maradt a hazai gárda, de Illés zseniális góljának köszönhetően mégis a vendégeké lett a három pont.

Az elmúlt tíz év legjobb labdarúgójának választott játékos a 91. percben az újpesti tizenhatos előterében kicselezte Juhárt, eltolta a labdát Sloncik mellett, majd egy lövőcsellel a keresztező Juhárt leültette, és mielőtt a becsúszó Tokody odaért volna, a bal felső sarokba bombázott. Az eset után négy újpesti védő ült(!) a földön.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!