Judit
3 °C
7 °C

Kispest-Videoton 0-0

2002.08.16. 20:03
Tóth József remek védéseinek, és a Vidi-csatárok ügyetlenkedésének köszönheti a Kispest, hogy nem szenvedett újabb vereséget hazai pályán. A gyenge iramú és színvonalú, küzdelem nélküli meccs igazolta, hogy a hétközi jeles győzelmek nincsenek hatással a többi csapatra.
Két nyeretlen csapat mérkőzött a negyedik forduló első mérkőzősén. A Kispest eddigi egyetlen pontját a bajnok Zalaegerszeg ellen szerezte, ám az előző fordulóban a Siófok ellen maradt alul. A Videoton az utolsó percben kapott ki legutóbb az Újpest ellen, így mindkét együttesnek - a Kispestnek négy juniorral - volt min javítani.

Tóth három bravúrja vezette fel a meccset

Piroska szabadrúgása nyitotta a második percben a meccset, de ezek után vendéghelyzetek következtek. Dvéri indította kiválóan Róthot, aki egy pattanás után tiszta helyzetből lőtt, Tóthnak bravúr kellett ahhoz, hogy a hosszú sarokból kitornázza a labdát. Majd a lesre játszó védők között Szalai szöktette Tímárt - egy védő elhúzta a fejét, így zavartalanul léphetett ki a vendégbekk -, aki egyből lőtt, Tóth lábbal védett.

A huszadik perc végén Dvéri tette próbára a Kispest kapusát, huszonkettőről tűzte rá, de Tóth ujjheggyel ütötte fölé a labdát. Ezek után némiképp magukhoz tértek a hazaiak, Takács és Pandur kisebb lehetősége jelezte mindezt, de a félidőt ismét egy Vidi-lövés zárta, ekkor Róth bombáját hatástalanította a mezőny legjobbja, Tóth József, aki pár hete kis híján távozott a csapattól, miután összeveszett Fitos József vezetőedzővel.

Elmaradt tizenegyesnek látszott

A második félidő - nem kis bravúr - még ennél is gyengébb iramot hozott, ennek következtében a nézőtéren békésen szundikált egy érdeklődő. Így ő nem láthatta, amikor negyedóra elteltével Sasu kétszer is helyzetbe került. Előbb tizenhatról lőtt ziccerben a kapufát súrolva mellé - Fitos a reklámtáblába fejelt mérgében -, majd két csel ugyancsak tizenhatról emelt, de Végh szép vetődéssel hárított.

Válaszként, tíz eseménytelen perc után: Dvéri két csel után - Pandur csak a labdát kereste - tíz méterről lőtt, de csavart labdája, centikkel ment kapu mellé. Az utolsó negyedórára még inkább visszaesett a színvonal, a Videoton azonban megszerezhette volna a győzelmet, ám Kozarek kezezését elnézte Makai játékvezető, így a büntető elmaradt. No meg amiatt, mert Gajics előbb három méterről Tóth kezébe fejelt, majd hatról, középről, üresen - fölé. A Vidi amúgy immár nyolc éve gólképtelen a Kispest otthonában.

A megváltó hármas sípszó egy olyan meccsnek jelezte a végét, amelyiken a szabadrúgások, és a beadások többször a stadionon kívül landoltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?