Friderika
13 °C
29 °C

Kispest-Videoton 0-0

2002.08.16. 20:03
Tóth József remek védéseinek, és a Vidi-csatárok ügyetlenkedésének köszönheti a Kispest, hogy nem szenvedett újabb vereséget hazai pályán. A gyenge iramú és színvonalú, küzdelem nélküli meccs igazolta, hogy a hétközi jeles győzelmek nincsenek hatással a többi csapatra.
Két nyeretlen csapat mérkőzött a negyedik forduló első mérkőzősén. A Kispest eddigi egyetlen pontját a bajnok Zalaegerszeg ellen szerezte, ám az előző fordulóban a Siófok ellen maradt alul. A Videoton az utolsó percben kapott ki legutóbb az Újpest ellen, így mindkét együttesnek - a Kispestnek négy juniorral - volt min javítani.

Tóth három bravúrja vezette fel a meccset

Piroska szabadrúgása nyitotta a második percben a meccset, de ezek után vendéghelyzetek következtek. Dvéri indította kiválóan Róthot, aki egy pattanás után tiszta helyzetből lőtt, Tóthnak bravúr kellett ahhoz, hogy a hosszú sarokból kitornázza a labdát. Majd a lesre játszó védők között Szalai szöktette Tímárt - egy védő elhúzta a fejét, így zavartalanul léphetett ki a vendégbekk -, aki egyből lőtt, Tóth lábbal védett.

A huszadik perc végén Dvéri tette próbára a Kispest kapusát, huszonkettőről tűzte rá, de Tóth ujjheggyel ütötte fölé a labdát. Ezek után némiképp magukhoz tértek a hazaiak, Takács és Pandur kisebb lehetősége jelezte mindezt, de a félidőt ismét egy Vidi-lövés zárta, ekkor Róth bombáját hatástalanította a mezőny legjobbja, Tóth József, aki pár hete kis híján távozott a csapattól, miután összeveszett Fitos József vezetőedzővel.

Elmaradt tizenegyesnek látszott

A második félidő - nem kis bravúr - még ennél is gyengébb iramot hozott, ennek következtében a nézőtéren békésen szundikált egy érdeklődő. Így ő nem láthatta, amikor negyedóra elteltével Sasu kétszer is helyzetbe került. Előbb tizenhatról lőtt ziccerben a kapufát súrolva mellé - Fitos a reklámtáblába fejelt mérgében -, majd két csel ugyancsak tizenhatról emelt, de Végh szép vetődéssel hárított.

Válaszként, tíz eseménytelen perc után: Dvéri két csel után - Pandur csak a labdát kereste - tíz méterről lőtt, de csavart labdája, centikkel ment kapu mellé. Az utolsó negyedórára még inkább visszaesett a színvonal, a Videoton azonban megszerezhette volna a győzelmet, ám Kozarek kezezését elnézte Makai játékvezető, így a büntető elmaradt. No meg amiatt, mert Gajics előbb három méterről Tóth kezébe fejelt, majd hatról, középről, üresen - fölé. A Vidi amúgy immár nyolc éve gólképtelen a Kispest otthonában.

A megváltó hármas sípszó egy olyan meccsnek jelezte a végét, amelyiken a szabadrúgások, és a beadások többször a stadionon kívül landoltak.