Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Győri ETO-MTK 1-0

2002.08.17. 22:15
Elég jó iramú meccsen, a Győr nyerte a Borsodi Liga negyedik fordulójának rangadóját. Az első félidő közepéig az MTK, utána azonban végig a hazai csapat játszott fölényben.
Három bajnoki forduló után az MTK és ennél sokkal nagyobb meglepetésre a Győr is százszázalékos teljesítménnyel várta a szombat esti találkozót. A csapatok az optimista várakozásoknak megfelelő nagy lendülettel kezdtek, igaz a realista várakozásoknak megfelelő szinvonalon.

Eleinte erősebbnek tűnt az MTK, a meccs első negyedében csak a vendégcsapatnak voltak veszélyes támadásai, de ezekkel is csak kisebb (és kihagyott) helyzetekig jutottak Illésék. Ferenczi továbbra is teljesen reménytelen formában játszott, és ezúttal nem nagyon ment a kékek meghatározó embereinek, Zavadszkynak sőt Illésnek sem, a korábban elég hatékony Molnár Zoltán pedig sérülése miatt pályán se volt.

A Győr a félidő közepén átvette a játék irányítását, és rögtön több átütő támadást is vezetett. Peric tíz percen belül több hatalmas gólhelyzetet is kihagyott, a huszonkilencedik percben például öt méterről sikerült a kapu fölé emelnie. Igaz, közvetlen előtte meg Dragan bénázta el a túloldalon Illés nagyszerű indítását.

A félidő végén előbb egy tizenegyes gyanús szereléssel végződött ETO támadás, majd a hazaiak vezetőgólja hozta erős felindulásba a kis számú, de jó hangos közönséget. Nicsenkó balról középre gurított a tizenhatos vonalánál. A labdát Szanyó kezelte le és három MTK védő között forgott jobbra-balra. Végül szemfülesen kiszúrta a lendületesen érkező Némethet, visszapöckölt elé, a középpályás pedig tizenhétről kapásból a bal alsóba lőtt (1-0).

A második félidőre fergeteges MTK támadásokat és beton ETO védekezést prognosztizált az Index Borsodi Liga szakkollégiuma. Ehhez képest a szünet után is a Győr kezdeményezett többet.

A hazaiak többször is növelhették volna előnyüket, de egymás után szúrták el a helyzeteiket, egyszer pedig Hajdu védte bravúrral Semenik nyolc méterről leadott lövését. (Mondjuk vicces volt, ahogy Semenik aztán a kipattanót halál ügyetlenül a felső lécre fejelte).

Az MTK próbálkozott ugyan, védekezését feltolta egészen a középpályáig, és eljutott néhány gyenge lehetőségig is, de összességében maga alatt teljesített. A Győr szinte végig kezében tartotta a meccset, gyorsan és fegyelmezetten játszott, közelebb állt egy újabb gólhoz, mint vendége az egyenlítéshez.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!