Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Dunaferr-Zalaegerszeg 3-3

2002.08.18. 19:40
Második bajnoki meccsén is gólgazdag döntetlent ért el a címvédő ZTE. A Kispest után a Dunaferr-rel is 3-3-at játszott, ám most a fordulatokkal tarkított meccsen sokkal jobban futballoztak Bozsik Péter tanítványai. A Dunaferr azonban megérdemelten egyenlített hét perccel a lefújás előtt.
A hét közben a Manchester ellen diadalmaskodó Zalaegerszeg a halasztások miatt még csak a második bajnokijánál tart, és arra szinte mérget lehetett venni, hogy sokkal játszik, mint a Kispest ellen, amikor szerencsés döntetlent értek el. A Dunaferr azonban nem ígérkezett kellemes ellenfélnek, hiszen a Győr elleni hazai vereséget értelemszerűen szerették volna kijavítani.

Előbb a Dunaferr, majd a ZTE fordított

A zalaiak kezdték jobban a meccset, az első negyedóra végén Ljubojevics csúsztatott a kapuba, ám a válasz sem váratott két percnél tovább magára, hiszen Alex három perc múlva egyenlített, egy levágódó labdát lőtt a kapuba. Majd miután Horváth Péter befejelte Bükszegi beadását, már a Dunaferrnél volt az előny.

Ekkortájt nagyon visszafogottan játszott a ZTE, az újvárosiak azonban a legnagyobb ziccereket is kihagyták, így nem tudtak még nagyobb előnyre szert tenni.

A második játékrészt is a végül három kényszerű cserét végrehajtó Dunaferr kezdte aktívabban, a ZTE azonban negyedóra alatt fordított. Előbb Kenesei játszott össze tetszetősen Vincze Ottóval, akinek jobboldali beadását Egressy csúsztatta a hosszú sarokba. Érdekesség, Sowunmi fogta a gólszerző csatárt.

A manchesteri akció ezúttal is hatásos volt

A 66. percben pedig lekopírozta a vendégcsapat a Manchester elleni gólját. Szamosi iramodott meg a baloldalon, középre adására remekül érkezett a csereként beállt Faragó, aki hat méterről a kapuba lőtt. A Dunaferr ezek után mindent egy lapra téve támadott, és ennek meg is lett az eredménye.

Hét perccel a vége előtt ugyanis Bükszegi beadását Alex az ötösről a kapuba bólintotta. Ilics tehetetlen volt, ám előtte nagyszerű bravúrokkal - Jakl fejesét lábbal hárította - tartotta az eredményt. Igazságos döntetlen született.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!