Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dunaferr-Zalaegerszeg 3-3

2002.08.18. 19:40
Második bajnoki meccsén is gólgazdag döntetlent ért el a címvédő ZTE. A Kispest után a Dunaferr-rel is 3-3-at játszott, ám most a fordulatokkal tarkított meccsen sokkal jobban futballoztak Bozsik Péter tanítványai. A Dunaferr azonban megérdemelten egyenlített hét perccel a lefújás előtt.
A hét közben a Manchester ellen diadalmaskodó Zalaegerszeg a halasztások miatt még csak a második bajnokijánál tart, és arra szinte mérget lehetett venni, hogy sokkal játszik, mint a Kispest ellen, amikor szerencsés döntetlent értek el. A Dunaferr azonban nem ígérkezett kellemes ellenfélnek, hiszen a Győr elleni hazai vereséget értelemszerűen szerették volna kijavítani.

Előbb a Dunaferr, majd a ZTE fordított

A zalaiak kezdték jobban a meccset, az első negyedóra végén Ljubojevics csúsztatott a kapuba, ám a válasz sem váratott két percnél tovább magára, hiszen Alex három perc múlva egyenlített, egy levágódó labdát lőtt a kapuba. Majd miután Horváth Péter befejelte Bükszegi beadását, már a Dunaferrnél volt az előny.

Ekkortájt nagyon visszafogottan játszott a ZTE, az újvárosiak azonban a legnagyobb ziccereket is kihagyták, így nem tudtak még nagyobb előnyre szert tenni.

A második játékrészt is a végül három kényszerű cserét végrehajtó Dunaferr kezdte aktívabban, a ZTE azonban negyedóra alatt fordított. Előbb Kenesei játszott össze tetszetősen Vincze Ottóval, akinek jobboldali beadását Egressy csúsztatta a hosszú sarokba. Érdekesség, Sowunmi fogta a gólszerző csatárt.

A manchesteri akció ezúttal is hatásos volt

A 66. percben pedig lekopírozta a vendégcsapat a Manchester elleni gólját. Szamosi iramodott meg a baloldalon, középre adására remekül érkezett a csereként beállt Faragó, aki hat méterről a kapuba lőtt. A Dunaferr ezek után mindent egy lapra téve támadott, és ennek meg is lett az eredménye.

Hét perccel a vége előtt ugyanis Bükszegi beadását Alex az ötösről a kapuba bólintotta. Ilics tehetetlen volt, ám előtte nagyszerű bravúrokkal - Jakl fejesét lábbal hárította - tartotta az eredményt. Igazságos döntetlen született.