Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Otthonában ütötte ki az Újpest a Debrecent

2002.08.18. 22:31
A feröeri kínos döntetlen után az Újpest először az idényben végre jól játszott, és a második félidőben kiütötte a hazai pályán kimagasló teljesítményre is képes, most azonban szenvedő Debrecent. Horváth Ferenc két gólt lőtt, és emellett adott két gólpasszt is, és Kovács Zoltán is betalált.
Az Újpest a legutóbbi fordulóban szerencsés győzelmet aratott Fehérváron, majd a feröeri kupakirándulás nem a tervek szerint sikerült. Azt a Szuperkupa-döntő azonban bebizonyította a bajnokság előtt, hogy a csapatban sokkal több van, mint amennyit eddig mutatott. Csak az volt a kérdés, hogy mikor mutatja "régi" arcát az alakulat.

A Debrecen két győzelemmel kezdte a szezont, de az MTK ellen vereséget szenvedtek, így ők mindenképpen késleltették volna, hogy az Újpest elkapja az elveszettnek hitt fonalat. A lilák azonban lendületesen kezdték a meccset, és Tokody révén már a tizedik percben vezetést szereztek. Igaz kellett a gólhoz Balogh kapus is, aki egy hazaadás után rosszul találta el a labdát, ami Horváthoz került, aki kiugratta a válogatott játékost, Tokody pedig biztos lábbal értékesítette a helyzetet.

Válaszként Sumudica fejesét Posza védte, majd Selymes bombája suhant mellé. A 37. percben aztán Sumudica már betalált. Böőr beadása után fejelt közelről a kapuba, de nem sokáig örülhetett a hazai publikum, hiszen Horváth fejese két perccel a vége előtt utat talált a hálóig. Az utolsó percben pedig Kovács hagyott ki nagy helyzetet.

A két csatár a második félidőben is életveszélyes volt, és remekül hozták egymást helyzetbe, amiket remekül használtak ki. Előbb Kovács indítása után ismét Horváth volt eredményes - higgadta emelt a hálóba -, majd az ő labdájával lépett ki Kovács, aki a kifutó Balogh mellett megszerezte első gólját. Horváth Mórinak is adott egy gólpasszt, és így már 5-1-re vezettek a vendégek. A lesújtó hazai bizonyítványon Sumudica javított valamelyest, aki két perccel a vége előtt szép lövéssel szépített.