Tekla
8 °C
20 °C

Gól(oka)t kapott és pontot vesztett a Fradi

2002.08.24. 20:20
Remek mérkőzésen megosztozott a pontokon a Dunaferr és a Fradi. Garami József eddig 100 %-os együttese szűk félóra elteltével hátrányba került, ám a fordulás után sikerült egyenlítenie, majd a vezetést is megszerezték. A hazaiaknak csak az utolsó pillanatokban értékesített büntetővel sikerült az egyik pontot megmenteniük.
Nagy iramban kezdtek a csapatok, sorra alakították ki a helyzeteket az ellenfél kapuja előtt, ám gólt egyik félnek sem sikerült elérnie. Egészen a 26. percig, amikor Buzás kapu elé ívelésekor Szkukalek rossz ütemben ugrott fel, rosszul fejelte a labdát Szűcs felé, és a berobbanó Alexnek nem volt nehéz 8 méterről a kapuba bólintania.

A folytatásban hiába kapcsolt nagyobb sebességre a Fradi, ebben a negyvenöt percben nem sikerült kiharcolnia az egyenlítést. A második negyvenöt perc folyamatos vendég rohamokkal kezdődött, a hazaiak kontrákkal próbálkoztak, de mind Szűcs, mind Bita remekül teljesített.

A 71. percben azonban már az újvárosi kapus is tehetetlen volt, amikor Lipcsei elindult előre, eltolta a labdát Éger mellett és tíz méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Alig nyolc perc elteltével pedig már a zöld-fehéreknél volt az előny. A gólt "természetesen" Tököli szerezte.

Az első gólnál hibázó Szkukalek sokadszor futott el a bal oldalon, majd a 16-os sarkától laposan lőtt középre. Az addig remeklő Bita a középen érkező Gera elől még kiütöttea labdát, ám pechjére éppen egykori csapattársa, Tököli elé, aki elvégezte a "rutinfeladatot" és 6 méterről jobbal az üres kapu közepébe lőtt.

A gól után a hazaiak minden mindegy alapon támadásba lendültek és ennek az utolsó előtti percben gól lett az eredménye. A pewrcekkel korábban beállt Balaskó ütközött a büntetőterületen belül Kapiccal és a ferencvárosiak heves reklamálása ellenére Dubraviczky tizenegyest ítélt. A büntetőt Éger magabiztosan lőtte a jobb felső sarokba.

A Fradi ebben a bajnokságban először kapott gól(oka)t, és ez pontvesztésébe is került Garami József együttesének.