Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Az utolsó pillanatban mentett pontot a Győr

2002.08.24. 22:04
Az eddig pontveszteség nélkül álló Győr, az első és a második félidőben is az utolsó pillanatban szerzett gólt és mentett pontot a Megyeri úton. A hazaiak az első félidőben roppant gyengén játszottak, a folytatásban viszont - a cseréknek köszönhetően - egyértelmű volt Kunzóék fölénye, mely gólokban nyilvánult meg. Az ETO azonban így is megőrizte veretlenségét.
Az első komolyabb hazai lehatőségre mindössze három percet kellett várni, ekkor Kovács passzát Horváth lőtte fölé. Ez azonban nem jelentette azt, hogy a győriek csak a védekezésre rendezkedtek be.

Tamási Zsolt együttese több veszélyes kontrát is vezetett, az ekkor roppant enervált csapat benyomását keltő lila-fehérekkel szemben. A hiába való hazai mezőnyfölény ellenére a legnagyobb gólszerzési lehetőség a 36. percben Kovács előtt adódott, ekkor Böjte ütközött az egykori válogatott támadóval, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

Ez pedig a 45. percben megbosszulta magát. Az egykor újpesti kedvenc Herczegh kamatoztatta gyorsaságát, és pontos középre adását Nicsenko estében négy méterről lőtte a kapuba.

A fordulás után Sloncik és Tokody helyett Simek és Rósa folytatta és ez a vérfrissítés jót tett az újpestiek játékának. Jóval aktívabbak, és veszélyesebbek lettek a hazai támadások. Az egyenlítő gólra így is a 64. percig kellett várni, ekkor Kovács a védők közül, mint egy 20 méterre a kaputól lövésre szánta el magát és a jól eltalált kísérlet után a labda a bal alsó sarokban kötött ki.

Hét perccel később pedig már vezetett az Újpest. Tchur pontos kiugratását követően Horváth Ferenc továbbította a labdát a kapuba. A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de a hazai védelem stabilan állt a lábán.

Minden bizonnyal nem is változik az eredmény, ha nincs Posza hatalmas hibája. a hazai kapus pontosan Pucika elé dobta a labdát, aki kényszerítőzött Nicsenkoval, pontos középre adását pedig Semenik fejelte a hálóba. Középkezdésre már nem is volt idő, így a győriek megőrizték veretlenségüket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!