Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Első pontját Kispesten gyűjtötte be a Sopron

2002.09.01. 00:20
Meglepően lendületes meccsen a Sopron teljesen megérdemelten hozott el egy pontot Kispestről.
Az bajnokságban utolsó helyezet, és még pont nélküli Sporon győzelmi reményekkel utazott az utolsóelőtti Kispest elleni meccsre. A hazaiaknak ugyancsak létkérdés volt idei első győzelmük megszerzése.

A hatodik percben Torghelle tologatta a labdát a soproni tizenhatos előtt, majd hirtelen hatalmas lövést nyomott a a jobb alsó sarokba.

A gól látszólag megnyugtatta a kispesti játékosokat, a vendégek viszont felpörögtek, és negyed órával később egyenlítettek. Sira ugrott ki a rosszul helyezkedő védők között, majd már a tizenhatoson belül Laczkó hátulról felvágta. A tizenegyest Somogyi a kapu közepébe lőtte.

Nem sokkal a a félidő vége előtt Torghelle remek passzát Piroska tűzte a jobb felsőre, de Farkas kivédte, pedig valószínűleg már ő se bízott benne.

A második félidőben (és tulajdonképpen az egész mérkőzésen) ugyan kevés helyzetet teremtettek a csapatok, de önmagukhoz képest mindenképpen jó iramban játszottak. A szünet utáni legnagyobb helyzetet Torghelle hagyta ki, aki a hetvenkettedik percben tök egyedül ugrott ki középen, de tíz méterről Farkasba lőtt.

A döntetlen reális eredmény, amennyiben a játékot a Sopron irányította, de mégis a Kispest vezetett veszélyesebb támadásokat. A vendégek csak egy-két átlövéssel próbálkoztak, és így ugyan megszerezték idei első pontjukat, de mindkét csapat továbbra is nyeretlen maradt.