Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Nagyon ott van a Siófok

2002.09.01. 00:23
Hiába uralta a játékot sokáig a Dunaferr, a második félidőben szerzett két fejesgóllal végül magabiztosan nyert a Siófok, és továbbra is tapas az élmezőnyre.
A meccs első negyedórájában a Siófok uralta a játékot, de tisztességes helyzetet csak a vendégek hoztak össze. A tizenharmadik percben a veterán Lengyel elöbb Buzást indította a bal szélen, majd a beadásra is odaérkezett, és kapásból a jobb kapufa mellé lőtt.

Később már mezőnyben is jobban domborított a Dunaferr, és az első félidő második részében végig fölényben játszott. A siófokiak képtelenek voltak tartani a gyors újvárosi középpályát, de megúszták kapott gól nélkül.

Pedig a harmaincharmadik percben kétszer is simán vezetést szerzhettek volna a vendégek. Előbb Sowunmi, bár nagyszerüen hozta magát helyzetbe, de hét méterre a kaputól eltörte a labdát, majd Bükszegi lőtt alig mellé.

A második félidőben ismét jobban kezdtek a hazaiak, és az ötvenharmadik percben megszerezték a vezetést is. Sipeki szabadrúgását Kuttor szedte össze, átívelt Bita felett, és az érkező Filipovic két méterről befejelte.

Az előny birtokában a siófokiak rutinosan lelassították a játékot, a Dunaferr játékosai pedig egyre inkább kapkodtak. A hetvenharmadik percbe aztán Grósz beadását Usvát a kapu jobb oldalába fejelte, és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó.

Az egyébként jó iramú, de alacsony színvonalú meccset, második félidei játékának köszönhetően megérdemelten nyerte a Siófok.