Ödön
2 °C
11 °C

Nagyon ott van a Siófok

2002.09.01. 00:23
Hiába uralta a játékot sokáig a Dunaferr, a második félidőben szerzett két fejesgóllal végül magabiztosan nyert a Siófok, és továbbra is tapas az élmezőnyre.
A meccs első negyedórájában a Siófok uralta a játékot, de tisztességes helyzetet csak a vendégek hoztak össze. A tizenharmadik percben a veterán Lengyel elöbb Buzást indította a bal szélen, majd a beadásra is odaérkezett, és kapásból a jobb kapufa mellé lőtt.

Később már mezőnyben is jobban domborított a Dunaferr, és az első félidő második részében végig fölényben játszott. A siófokiak képtelenek voltak tartani a gyors újvárosi középpályát, de megúszták kapott gól nélkül.

Pedig a harmaincharmadik percben kétszer is simán vezetést szerzhettek volna a vendégek. Előbb Sowunmi, bár nagyszerüen hozta magát helyzetbe, de hét méterre a kaputól eltörte a labdát, majd Bükszegi lőtt alig mellé.

A második félidőben ismét jobban kezdtek a hazaiak, és az ötvenharmadik percben megszerezték a vezetést is. Sipeki szabadrúgását Kuttor szedte össze, átívelt Bita felett, és az érkező Filipovic két méterről befejelte.

Az előny birtokában a siófokiak rutinosan lelassították a játékot, a Dunaferr játékosai pedig egyre inkább kapkodtak. A hetvenharmadik percbe aztán Grósz beadását Usvát a kapu jobb oldalába fejelte, és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó.

Az egyébként jó iramú, de alacsony színvonalú meccset, második félidei játékának köszönhetően megérdemelten nyerte a Siófok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?