Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Váratlan debreceni győzelem Győrben

2002.09.02. 10:33
Sumudica már megint gól lőtt, de most olyat, hogy a győriek konkrétan el sem akarták hinni. A történethez Szarka játékvezetőnek is köze van.
Az első félidőt gyakorlatilag végig uralta a hazai csapat, de az is igaz, hogy a Debrecen ügyesen védekezett. Ezzel együtt több komoly helyzetet is elszúrtak a győri támadók, amikor meg mégis kapura löttek (mint például Peric harminc méteres szabadrúgásánál), akkor Tomic védett.

A szünet után már többet kezdeményeztek a vendégek is, de komoly veszélyt azért nem jelentettek. Egészen a hatvankilencedik percig, amikor a győri védők végzetesen félreértették Szarka bíró mozdulatait.

Szarka a Debrecennek adott szabadrúgást, de a hazaiak azt hitték, hogy ők jönnek, és nyugodtan elkezdetek kocogni felfelé. Habi gyorsan megjátszotta az egyedül álló Sumudicát, aki könnyedén lőtt a hálóba.

A gól után a debreceniek végképp visszaálltak, a győriek pedig egyre elkeseredettebben próbálkoztak. Közben a vendégek kontrái igazából veszélyesebbek voltak, mint a győri támadások. Végül a hosszú eltíltása után csereként ismét pályára lépő Bajzát lőtt hatalmas kapufát.

A Debrecen ugyan szerencsés góljának köszönheti győzelmét, de a hazaiak csak saját magukat okolhatják, hogy - főleg az első félidőben kialakított helyzeteikből - egyetlen gólt sem szereztek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!