Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Váratlan debreceni győzelem Győrben

2002.09.02. 10:33
Sumudica már megint gól lőtt, de most olyat, hogy a győriek konkrétan el sem akarták hinni. A történethez Szarka játékvezetőnek is köze van.
Az első félidőt gyakorlatilag végig uralta a hazai csapat, de az is igaz, hogy a Debrecen ügyesen védekezett. Ezzel együtt több komoly helyzetet is elszúrtak a győri támadók, amikor meg mégis kapura löttek (mint például Peric harminc méteres szabadrúgásánál), akkor Tomic védett.

A szünet után már többet kezdeményeztek a vendégek is, de komoly veszélyt azért nem jelentettek. Egészen a hatvankilencedik percig, amikor a győri védők végzetesen félreértették Szarka bíró mozdulatait.

Szarka a Debrecennek adott szabadrúgást, de a hazaiak azt hitték, hogy ők jönnek, és nyugodtan elkezdetek kocogni felfelé. Habi gyorsan megjátszotta az egyedül álló Sumudicát, aki könnyedén lőtt a hálóba.

A gól után a debreceniek végképp visszaálltak, a győriek pedig egyre elkeseredettebben próbálkoztak. Közben a vendégek kontrái igazából veszélyesebbek voltak, mint a győri támadások. Végül a hosszú eltíltása után csereként ismét pályára lépő Bajzát lőtt hatalmas kapufát.

A Debrecen ugyan szerencsés góljának köszönheti győzelmét, de a hazaiak csak saját magukat okolhatják, hogy - főleg az első félidőben kialakított helyzeteikből - egyetlen gólt sem szereztek.