Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Először nyert a bajnok

2002.09.02. 20:04
Az Újpestről eltanácsolt Babati korai valamint Kenesei bombagóljával már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a bajnoki cím védője. A nyáron seregnyi jó játékost összevásárló újpestieknél az edzőváltás sem segített.
A tavalyi bajnok Zalaegerszeg idén, míg az Újpest otthonában nem tudta eddig megszerezni a három pontot, így hát mindkét kupacsapatunk játékosai - értelemszerűen - szerették volna, ha megszakad a rossz széria. Az Újpest készülhetett zaklatottabban, hiszen a keserves feröeriek elleni győzelem után a nagy reményekkel érkező szlovák Molnár László három hónapot sem töltött Magyarországon.

A korai gól meghatározta a meccset

A ZTE álomszerűen kezdte a meccset, a negyedik percben Vincze Ottó kiválóan ugratta ki Egressyt a bal oldalon, aki lefutotta Tamásit, belőtt labdájára Babati érkezett, és a tizenhatos vonaláról egyből, belsővel - laposan - a bal sarokba passzolt, Vlaszák csak érinteni tudta a labdát.

Rá egy percre az Újpest válaszként kapufát ért el, Farkas Balázs húsz méteres lövése Ilic keze mellett elment, de a kapufa kisegítette az Angliát is megjárt kapus. Még mindig az első tíz percben jártunk, amikor Ljubojevics ugratta ki Keneseit, aki nyolc méterről elemelte a kifutó "magyarbarthez" felett a labdát, ám az ugyancsak a kapufáról pattant ki. (Kenesei előtte még nagyobb helyzetet hibázott.)

Négy kapufát értek el a csapatok

Félóra sem telt el, amikor növelte előnyét a ZTE. Egy tetszetős akció után szögletre mentettek a hazai védők. A sarokrúgást Kenesei laposan lőtte be, Simek visszapasszolta hozzá a labdát, Kenesei ezek után kicselezte a középpályást, majd tolt még kettőt a labdán, így lopta befelé a távolságot, majd tizennégyről a rövid felsőbe vágta a labdát. Vlaszák beleért, de hárítani nem tudott.

A vendégek kétfajta taktikát játszottak, hol kényük-kedvük szerint kontráztak, hol pedig okosan tartották a labdát. Egy ilyen "altatás" után Vincze lépett ki "Grasshoppers-módra" a védők közül, rávihette a labdát Vlaszákra, ám nem tudta ellőni mellette.

Három kapott gól nélkül - három pont

A második félidőben már csak a kapufák játszották a főszerepet, hiszen előbb Kenesei forgácsolta le szabadrúgásból a felső lécet, öt perc sem telt el, amikor a másik oldalon Simek beadása után Tokody fejelte a labdát a lécre.

Az Újpest erőlködött, de fordulatot nem tudtak hozni a játékba, így a nyáron igazolt jó játékosállomány továbbra sem az elvárásoknak megfelelően szerepel, alighanem nekik jön legjobban a kéthetes szünet a válogatott meccse miatt.

A ZTE negyedik bajnoki meccsén először nem kapott három gólt, ez pedig három pontot ért.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!