Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszavágott a Loki a ZTE-nek

2002.09.13. 20:56
A hazaiak negyedóra alatt kétgólos előnyre tettek szert, és hiába játszott 50 percen keresztül emberelőnyben a bajnok, nem tudta előnyét gólra váltani.
A hazai csapat úgy vágott neki a találkozónak, hogy méltó bosszút álljon az elmúlt bajnokságban hazai pályán elszenvedett ötgólos vereségért. A gyxőzelem reményében helyet kapott a kezdők között a több hónapos eltiltás után visszatért Bajzát is. A vendégek ugyanakkor a Zágráb elleni UEFA Kupa találkozó főpróbájának tekintették a mérkőzést.

Heves hazai rohamokkal indult az összecsapás, és ez már az ötödik percben gólt eredményezett. Balogh Zs. baloldali szöglete után Szekeres még nem találta el a labdát, a vendégvédők azonban késlekedtek Vincze Gábor pedig közelről a hálóba passzolt. (A gólnak minden bizonnyal az egész Vincze család örült, kivéve a báty Ottót, aki az ellenfélnél szerepelt.)

Tíz perccel később növelte előnyét a Loki. Bajzát remek helyzetfelismeréssel indította a kilépő Dombit, aki elfektette Turit, majd higgadtan helyezett a kapuba. A gyors vezetés annyira "megzavarta" a hazaiakat, hogy négy perccel később emberhátrányba kerültek.

Az első találatot szerző Vincze Gábor a saját térfelén röviden passzolt, a labdára lecsapó Faragót Flávió Pim utolsó emberként buktatta, így Hajdó játékvezető teljesen jogosan kiállította. A vendégek azonban az emberelőny ellenére sem tudtak szépíteni.

A második negyvenöt percet igen idegesen kezdték a csapatok, ennek tudható be a három perc alatt kiosztott három sárga lap. Ebből a félidőből is eltelt telnie húsz perc, mire betalált a tavalyi bajnok.

Kenesei, Faragó volt a labda útja, a csatár lövését azonban védte Tomic, ám róla Egressy elé pattant a labda, akinek lövését Hanák csak a gólvonalon túlról tudta kivágni. Három perccel később kiegyenlítődtek a csapatok. Csóka sárga lapot érően buktatta Sumudicát, és miután ez már a második volt neki, a játékvezető kiállította.