Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Először nyert a Kispest

2002.09.14. 19:11
Az első négy percben tett szert kétgólos előnyre a Kispest, amit a meccs végéig meg is őrzött. A Dunaferr szétesett csapat benyomását keltette, sokkal nagyobb vereségbe is beleszaladhatott volna. Tornyit édesapja halála után újabb pofon érte.
A hazai csapat edzője, Tornyi Barnabás számára egyetlen meccs sem kezdődött még így, mint a Kispest elleni, és nem amiatt, mert a Kispesttel jelenleg is perben és haragban áll, hanem mert édesapja meghalt a találkozó előtt. A gyászszünet után a vendégek azonnal támadólag léptek fel, és az utánpótlás válogatott két legutóbbi meccsén kiállított Torghelle szép megmozdulása már a második percben a vezetést eredményezte a Kispestnek.

A fiatal csatárt Hercegfalvi szöktette, aki kilépett a tanácstalan védők közül, és Bita mellett a bal sarokba lőtt. Két perc sem telt el, amikor Piroska indította az előbb még előkészítő Hercegfalvit, aki mielőtt beért volna a tizenhatoson belülre, kapura lőtt, és a labda a felső sarokba vágódott.

A totálisan szétesett Dunaferr újabb gólokat kaphatott volna az első negyedórában, ha a vendégcsatárok higgadtabbak, aztán váratlanul - a 18. percben - szépített a hazai csapat. Sowunmi beadását Alex némi kézimunka után a kapufa segítségével lőtte a hálóba.

Ez a gól kibillentette a holtpontról a Dunaferrt, Sowunmi és Alex is egyenlíthetett volna, de nem sikerült nekik, aztán kevéssel túl a félórán Piroska gólpassz után gólt szerzett. Egy jobb oldali beívelést elnézett a Salamon, Éger alkotta védőpáros a mögöttük jó ütemben érkező erdélyi középpályás tíz méterről passzolt a kapuba.

Tornyi érezte a bajt, hiszen már az első félidőben kettőt, majd a szünetben újabbat cserélt. A játékban azonban gyökeres változást a friss emberek sem tudtak hozni. Görcsösen kísérleteztek ugyan Bükszegiék, de nem tudtak kidolgozni gólveszélyes helyzeteket.

Nem úgy, mint a Kispest, ám Torghelle és társai valamennyit elpuskázták a kinyíló újvárosi védelem asszisztálása mellett. A Kispest megérdemelten szerezte meg első győzelmét, a Dunaferrnél komoly bajok lehetnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!