Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már nem nyeretlen a Sopron

2002.09.15. 19:19
Az alsóház két csapatának összecsapása zárta a bajnokság hetedik fordulóját. Az immáron Komjáti András vezérelte Sopron az olykor szakadó esőben szerezte meg első idénybeli győzelmét. A Békéscsabán úgy tűnik nem sokat lendített az edzőváltás.
A két hetes bajnoki pihenőre alighanem mindkét csapatnak nagy szüksége volt, hiszen Sopronba Komjáti András, míg Békéscsabára, Garamvölgyi Lajos tette át székhelyét még a szünet előtt. Sopronban egy új játékrendszert kívántak megvalósítani, és az első percekben ez úgy látszott: nem sikerült. A Békéscsaba előbb Megyesi, majd Miculescu révén veszélyeztetett, ám gólig nem jutott.

A mezőnyfölényben lévő Sopron viszont az első támadását értékesítette Tóth Mihály révén. Névrokona, István jól ívelt keresztbe, a labda elszállt a védők feje felett, a Fradit is megjárt csatár lekezelte, és hét méterről nem hibázta el az elhibázhatatlant. (Ekkorra már szakadt az eső, ami kisebb-nagyobb kihagyásokkal az egész meccset jellemezte.)

Nem tartott sokáig tartott azonban az öröm, mert a harmadik Tóth, András, feleslegesen lökte meg Szeverényit a tizenhatoson belül. A büntetőt Megyesi lőtte a bal sarokba. Három perc sem telt el, amikor már újra a hazaiaknál volt az előny. Grujic Csiszárt lökte fel, Kassai ismét büntetőt ítélt. Ebből Somogyi a jobb sarokba lőtt.

A második félidőben a Csaba erőlködött, sorra vezette támadásait, de a ráadásban - sok-sok kimaradt helyzet után - újabb gólt kapott. Sira pecsételte meg a vendégek sorsát, amikor rávezethette a labdát Feketére, akit elfektetett, és az üres kapuba passzolt. A Sopron megérdemelten nyert, a győzelme azért nem lett nagyobb, mert az adódó lehetőségeket rosszul használták ki.