Ábrahám
17 °C
29 °C

Már nem nyeretlen a Sopron

2002.09.15. 19:19
Az alsóház két csapatának összecsapása zárta a bajnokság hetedik fordulóját. Az immáron Komjáti András vezérelte Sopron az olykor szakadó esőben szerezte meg első idénybeli győzelmét. A Békéscsabán úgy tűnik nem sokat lendített az edzőváltás.
A két hetes bajnoki pihenőre alighanem mindkét csapatnak nagy szüksége volt, hiszen Sopronba Komjáti András, míg Békéscsabára, Garamvölgyi Lajos tette át székhelyét még a szünet előtt. Sopronban egy új játékrendszert kívántak megvalósítani, és az első percekben ez úgy látszott: nem sikerült. A Békéscsaba előbb Megyesi, majd Miculescu révén veszélyeztetett, ám gólig nem jutott.

A mezőnyfölényben lévő Sopron viszont az első támadását értékesítette Tóth Mihály révén. Névrokona, István jól ívelt keresztbe, a labda elszállt a védők feje felett, a Fradit is megjárt csatár lekezelte, és hét méterről nem hibázta el az elhibázhatatlant. (Ekkorra már szakadt az eső, ami kisebb-nagyobb kihagyásokkal az egész meccset jellemezte.)

Nem tartott sokáig tartott azonban az öröm, mert a harmadik Tóth, András, feleslegesen lökte meg Szeverényit a tizenhatoson belül. A büntetőt Megyesi lőtte a bal sarokba. Három perc sem telt el, amikor már újra a hazaiaknál volt az előny. Grujic Csiszárt lökte fel, Kassai ismét büntetőt ítélt. Ebből Somogyi a jobb sarokba lőtt.

A második félidőben a Csaba erőlködött, sorra vezette támadásait, de a ráadásban - sok-sok kimaradt helyzet után - újabb gólt kapott. Sira pecsételte meg a vendégek sorsát, amikor rávezethette a labdát Feketére, akit elfektetett, és az üres kapuba passzolt. A Sopron megérdemelten nyert, a győzelme azért nem lett nagyobb, mert az adódó lehetőségeket rosszul használták ki.