Valér
-2 °C
0 °C

Újpest-Ferencváros 3-0

2002.09.15. 11:24
Noha a félidőben úgy tűnt, hogy el sem kezdődhet a második félidő a nézőtéri rendbontások miatt, a második játékrészben aktívabb Újpest végül simán megnyerte a feszült körülmények kezdődő és végződő rangadót. Kovács Zoltán két gólt lőtt, a Fradi csupán helyzetekig és kapufáig jutott.
A Ferencváros nagyszerűen kezdte az idei szezont, négy meccsen gólt sem kapott, a legutóbbi MTK elleni összecsapáson azonban már gyengén játszottak, és a kék-fehérek hazai pályán verték Garami együttesét. Dragónert kiállították, így a Fradinak az ő valamint Gera pótlása jelentette a legnagyobb feladatot. Az Újpestnek idén mindössze egyetlen jó meccse volt, így nagy szükség volt számukra a sorok rendezéséhez a kéthetes bajnoki pihenőre.

Rósa a gólvonalról mentett

Tapintani lehetett a pályán, és a pályán kívül egyaránt a feszültséget a mérkőzés elején, ám az első félidőben Szabó Zsolt játékvezető sárga lapjaival - ha nehezen is - kordában tudta tartani a játékosokat. A küzdelem hatalmas volt, a színvonal már korántsem, ám néhány szép eseménynek tanúi lehettünk.

Tokody előretörését, Poljakovic lövését lehetett feljegyezni az egyik oldalon, a vendégeknél ellenben Tököli kapáslövése volt említésre méltó, ami az egyik védőn változtatott irányt. A szöglet után Cheregi fejelt kapura, de Rósa a gólvonalról a mezőnybe fejelte vissza a labdát. A félidő hajrájában még Lipcsei hagyta faképnél őrzőjét, Korolovszkyt, elfutott a szélen, középre adására Tököli remek ütemben érkezett, de Juhár szerelni tudta, így odalett a nagy helyzet.

Szűcsöt petárdával dobálták

A második félidő aztán úgy tűnt, hogy el sem kezdődhet. A rendőrségnek előbb a Fradi-táborban akadt dolga, miután ismét felszedtek jó néhány széket a drukkerek, és azok közül pár darab a játéktéren landolt. A hamarosan megérkező készenléti rendőrség tett rendet a lelátón. Szabó játékvezető, amikor már úgy érezte, hogy öt perc pihenő után ismét a játék legyen a főszereplő, akkor az újpesti tábor válaszolt a "provokációra".

A pénztárszalagok után ugyanis "Júdás" Szűcs felé petárdát dobtak, ami körülbelül három méterre robbant fel mellette, és a kapus "nem hallok, nem hallok" - kiáltással terült el a gyepen. Szabó így nem tehetett mást: ismét félbeszakította a találkozót, és megkérte a két csapatkapitányt, hogy menjen oda a szurkolótáborokhoz, és nyugtassák meg őket. Lipcsei és Kovács mindezt megtette, Szabó pedig elindította a második félidőt, a rendőrök azonban végig ott álltak az alapvonal mellett a nagyobb botrányt megelőzendő.

Kovács Zoltán eldöntötte

A félidő elején a Fradi játszott jobban, és Gyepes fejesénél Vlaszákon már túljutott a labda, ám a kapufa kisegítette a kapust. Ezek után érezhetően átvette az Újpest a játék irányítását. Ennek köszönhetően a 61. percben Korolovszky nagyszerű átadással indította a védők mögül induló Kovácsot, aki rávezethette Szűcsre a labdát, és egy pattanás után a bal alsóba lőtt tizenötről.

A Fradi ezek után jobb híján kitámadott, és erre ráfizetett. Korolovszky jól tartotta a labdát a középpályán, Horváthoz játszott, aki kitűnően vette észre, hogy Rósa a baloldalon védő nélkül érkezik. A középpályás egyből, tizennégyről csavart, Szűcs beleütött a labdába, de hárítani már nem tudott.

Még inkább rákapcsolt a Fradi, Jovicot Juhár lebirkózta, de a tizenegyes elmaradt. Fölényben játszottak a vendégek, de a kapura igazán veszélyesek nem voltak. Aztán egy jogtalan büntetőt reklamáló Szkukalek beragadt, Tamási szöktetéssel így Kovács megint kilépett a védők közül, és tíz méterről a jobb sarokba gurított.

A meccs után újabb botrány már nem tört ki, a vendégszurkolókat a készenléti rendőrség a különmetrókig kísérte. A rendőrök tizenkét szurkolót vettek őrizetbe csoportos garázdaság bűntette miatt, további három személyt garázdaság vétsége miatt állítottak elő, közülük egyet szintén őrizetbe vettek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!