Piroska
3 °C
3 °C

Kispest-MTK 3-5

2002.09.20. 20:09
A múlt héten először győztes Kispest 2-2 után ugyan egyszer átvette a vezetést, ám a három gólt szerző Illés és Rednic a hajrában eldöntötte a pontok sorsát. Az ötödik gól már a hosszabbításban született. Az MTK továbbra is őrzi első helyét a tabellán.
A Kispest dunaújvárosi győzelme után hazai pályán is szerette volna folytatni a jó szereplést, még akkor is, ha az ellenfél ezúttal a listavezető MTK volt, amelyik idén eddig mindössze egyszer kapott ki.

Zavadszky és Balint bombája is beakadt

Gyors gólváltással kezdődött a jó iramú találkozó, hiszen előbb Illés majd egy percre rá Piroska volt eredményes. Az MTK klasszisa nagyszerű átadást kapott a baloldalon elfutó Füzitől, és lendületből, mintegy hét méterről a kapuba lőtt. Piroskát Sasu ugratta ki - a védők beragadtak - az erdélyi középpályás elvitte a labdát a kifutó Hajdu mellett, és ha ki is sodródott, értékesítette a lehetőséget. Ezek után Zavadszky nagy bombája kerülte el centikkel a kaput, majd Torghelle szép lövése ment ugyancsak kevéssel mellé.

Zavadszky a félidő közepén már szerencsésebb volt, akkor huszonötről kísérletezett, és Tóth mellett a labda a jobb sarokba vágódott. (Némiképp elkésett a kapus a vetődéssel.) Ám ezek után sem örülhetett sokáig a vendégcsapat, mert Balint a felezővonal tájékán labdát szerzett, a baloldalon elfutott - a védők kísérték, de nem szerelték - majd pedig éles szögből, ballal nagy gólt lőtt a hosszú felsőbe.

Elek utolsó emberként szabálytalankodott - sárgát kapott

A félidő még két nagy ziccert hozott, de - a múlt héten győztes gólt szerző - Rednic átadását Illés hat méterről fölélőtte, míg Laczkó egyedül vihette a labdát Hajdura, de megtorpant, majd mellégurított.

A második játékrészre a Kispest még inkább aktiválta magát, két nagy helyzet is kimaradt azonban Sasu előtt. Az MTK kettőt is cserélt, de csak tíz perc múltán volt mindennek hatása, akkor Zavadszky cselezte be magát a Kispest tizenhatosának előterébe, de a lövése gyengére sikeredett.

A Kispest góljától éledt fel az MTK

Nem úgy Sasué. Történt, hogy az 58. percben Torghelle ellopta a labdát a térfél közepén Elektől, kilépett vele, a hátvéd - utolsó emberként - csak szabálytalanul tudta megállítani. (A piros lapon sem csodálkoztunk volna.) A szabadrúgást a román csatár a felugró sorfal alatt laposan lőtte, Hajdu a helyén volt. Majd Torghelle percei következtek, de a fiatal támadó mindhárom nagy helyzetét - kétszer már csak Hajduval állt szemben - elhibázta.

Negyedórával a vége előtt aztán siker koronázta a kispestiek támadásait. Elek lökte meg a büntetőterületet elhagyni készülő Torghellét, a bíró tizenegyest ítélt. Piroska pedig higgadtan lőtt a kapuba. A góltól feltámadt az addig kényelmes MTK.

Illés a hosszabbításban döntött

Két perc múlva ugyanis Illés esett el hét méterre Balint ölelésében, ez is büntetőt ért Dubraviczkynél. A sértett magabiztos volt, Tóth jobbra vetődött, a labda balra ment. Négy perc múlva Ferenczi lefejelt labdáját Rednic 13 méterről futtából lőtte jobb alsóba.

Ferenczi bebiztosíthatta volna a három pontot, de Tóthba lőtt egy ziccert, így már a hosszabbításban Illésnek kellett mindezt megtennie. Remekül lépett ki a védők közül, elvitte a labdát Tóth mellett, és a kapuba gurított.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!