Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Tornyi egyelőre megmenekült

2002.09.21. 21:13
Ritka rossz sorozat után látogatott a Dunaferr az újonc békéscsabaiakhoz, akik viszont egyetlen győzelmük mellett begyűjtött öt vereségükkel a tabella legalján izmoztak.
A meccs elejétől kezdve uralta a játékot a Dunaferr, és a veterán Lengyel irányításával egy csomó helyzetet kidolgoztak. A hazaiak ugyan néhány labdát felíveltek, de a magas újvárosi védők között ezek esélytelen próbálkozások voltak.

Igazából a csabaiak teljesen veszélytelenek voltak az egész első félidőben, a Dunaferr viszont egy óriási védelmi hibát követően vezetést szerzett. Fehér rövid átadására Horváth csapott le el a félpályánál, zavartalanul mehetett egészen a tizenhatosig, majd Lengyel elé guríttt, aki futtából kilenc méterről a hálóba lőtt.

A második félidőben a semmiből egyenlített a Békéscsaba. Megyesi betört a Dunaferr tizenhatosának bal oldalán, megjátszotta a középen érkező Miculescut, aki védők erős szugerációja közben, hat méterről a jobb sarokba lőtt.

Mindössze hat percig örülhetett Békés az egynlítésnek, mert egy újabb durva hibát kihasználva Horváth (aki saját csapattársa, Alex mögül bújt ki a lövésnél)ismét előnyt szerzett a Dunaferrnek.

Keresztúri ugyan lőtt egy kapufát, de a dunaújvárosiak ezenkívül magabiztosan tartották a labdát és ezzel együtt az eredményt. A hosszabbításban aztán egy kontrával végleg eldöntötték a meccset. A teljesen veszélytelenül játszó Békéscsaba ellen megérdemelten nyert Tornyi Barnabás együttese.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!