Piroska
3 °C
4 °C

Komjátival még száz százalékos a Sopron

2002.09.21. 19:19
Alacsony színvonalú meccsen, megérdemelten nyert a Sopron. Komjáti András így második mérkőzésén is győzelemre vezette csapatát, míg a Videoton válsága tovább mélyült.
Mindkét csapat egyetlen győzelemmel szerénykedett a forduló előtt, bár ez a kiábrándító eredmény inkább a Videoton esetében volt meglepő. A fehérváriaknak azért is győzelemre kellet játszaniuk Sopronban, mert egy újabb kudarc már Várhidi edző állását is veszélybe sodorhatta.

A soproniaknál viszont az előző fordulóban sikeresen mutatkozott be Komjáti András, és nyílván a játékosok önbizalmát is helyrerázta kicsit az idei első győzelem.

Az alacsony színvolanlú, halál unalmas első félidőben valamivel többet kezdeményezet a hazai csapat, de a Videotonnak voltak nagyobb helyzetei. A legnagyobbat a félidő utolsó percében hagyták ki a vendégek, amikor előbb Dvéri tíz méteres fejesét ütötte ki bravúrral Farkas a jobb alsóból, majd Gajic lőtte mellé a kipattanót. A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első végig ment: érdektelenül. Aztán hét perc alatt eldöntötte a meccset a Sopron.

A hatvanadik percben Pintér ívelt a tizenhatos jobb oldali sarkáról csavart középre egy szögletvarrioációból, és az érkező Tóth Mihály nyolc méterről a léc alá csúsztatott.

A Videoton játékosok még az első gólt elemezték magukban, amikor Tóth Mihály jobboldali beadását követően Sira fejelte vissza a labdát középre, a lebénult védők között berobbanó Tóth András pedig nyolc méterről a jobb alsó sarokba helyezett.

A Sopron kétgólos vezetése után kitámadott a Videoton, de még ekkor is a házigazdáknak voltak nagyobb helyzeteik. A második félidőben nyújtott teljesítménye alapján a Sopron rászolgált az újabb győzelemre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!