Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Komjátival még száz százalékos a Sopron

2002.09.21. 19:19
Alacsony színvonalú meccsen, megérdemelten nyert a Sopron. Komjáti András így második mérkőzésén is győzelemre vezette csapatát, míg a Videoton válsága tovább mélyült.
Mindkét csapat egyetlen győzelemmel szerénykedett a forduló előtt, bár ez a kiábrándító eredmény inkább a Videoton esetében volt meglepő. A fehérváriaknak azért is győzelemre kellet játszaniuk Sopronban, mert egy újabb kudarc már Várhidi edző állását is veszélybe sodorhatta.

A soproniaknál viszont az előző fordulóban sikeresen mutatkozott be Komjáti András, és nyílván a játékosok önbizalmát is helyrerázta kicsit az idei első győzelem.

Az alacsony színvolanlú, halál unalmas első félidőben valamivel többet kezdeményezet a hazai csapat, de a Videotonnak voltak nagyobb helyzetei. A legnagyobbat a félidő utolsó percében hagyták ki a vendégek, amikor előbb Dvéri tíz méteres fejesét ütötte ki bravúrral Farkas a jobb alsóból, majd Gajic lőtte mellé a kipattanót. A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első végig ment: érdektelenül. Aztán hét perc alatt eldöntötte a meccset a Sopron.

A hatvanadik percben Pintér ívelt a tizenhatos jobb oldali sarkáról csavart középre egy szögletvarrioációból, és az érkező Tóth Mihály nyolc méterről a léc alá csúsztatott.

A Videoton játékosok még az első gólt elemezték magukban, amikor Tóth Mihály jobboldali beadását követően Sira fejelte vissza a labdát középre, a lebénult védők között berobbanó Tóth András pedig nyolc méterről a jobb alsó sarokba helyezett.

A Sopron kétgólos vezetése után kitámadott a Videoton, de még ekkor is a házigazdáknak voltak nagyobb helyzeteik. A második félidőben nyújtott teljesítménye alapján a Sopron rászolgált az újabb győzelemre.