Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Az utolsó két percben fordított a Siófok

2002.09.22. 20:24
Az előző fordulóban az utolsó percben kapott góllal kapott ki a Siófok az MTK-tól, az Újpest viszont hármat pakolt be a Fradinak. Most mindkét csapat visszakpott mindent.
A bajnokság idei meglepetéscsapata, az újonc Siófok elvileg szerényebb esélyekkel, de vendégét a tabellán három hellyel megelőzve várta a sikertelen párizsi kirándulásból hazatérő Újpestet.

Nevetséges góllal szerzett viszonylag gyorsan vezetést az UTE. Korolovszky jobbról keresztbeívelt, Németh csúnyán alászaladt, de Horváth a kapufára fejelt. A vendégek szerencséjére a labda Tokody elé pattant le, aki a kapuba helyezett.

Nem tartott sokáig az újpesti előny. A tizenkilencedik percben Erős Usvatot ugratta ki, Usvat becsúszva próbált menteni, de a kimozduló Vlaszák mellett saját kapujába kotorta a labdát.

A félidő második felét végig támadta a vendégcsapat, de igazán komoly helyzetet nem tudtak összehozni. Igaz, a Siófok még komolytalant sem.

Ugyanez a történet folytatódott a második félidőben is, azzal a különbséggel, hogy a hazaiak szabadrúgásokból és szögletekből (a közismerten veszélyes Csank féle pontrugás variációkkal) már veszélyeztették Vlaszák kapuját.

A félidő közepén igazából komolyabb akció nélkül szerzett ismét vezetést az Újpest. Pantic és Kovács csatájából valahogy Horváth szerezte meg a labdát, és a kilépő Németh mellett a kapu közepébe emelt.

Ezután ismét fölénybe játszott a vendég csapat, és nyilván már a győzelmet is elkönyvelték, amikor fordított a Siófok. Egy perccel a rendes játikidő vége előtt egy beadás Kuttor elé pattant a védőkről, aki négy méterről a hálóba kotort.

A hosszabbításban aztán borult minden addigi kalkuláció. Koller tizenöt méterről lőtt kapura, amit Vlaszák még védett, a labda azonban Pantic elé került, aki két méterről a léc alá bombázott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!