Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

A zágrábi égés után javított a Zete

2002.09.22. 19:23
A zágrábi katasztrófa után három nappal, a bajnokság egyik meglepetés csapatát, a második helyen álló Győrt fogadta a Zalaegerszeg. Az bajnoki címvédő győzelmi kényszerét fokozta, hogy az idei bajnokságban eddigi öt meccséből csak egyet nyert meg.
Bozsik Péter helyzetét nehezítette, hogy több meghatározó játékosát is nélkülözni kényszerült: Ilic, Babati, Szamosi, Molnár Balázs, Nagy Lajos és Kenesei sérülés, Csóka eltiltás miatt nem léphetett pályára.

Ehhez képest az első félidőben magabiztosan játszott a ZTE, a Győr viszont érthetetlenül óvatos volt. A hazaiak hirtelen ritmusváltásokkal és látványos kombinációkkal veszélyeztették a győri kaput, és egy remek Vincze - Ljubojevics kényszerítő után megszerezték a vezetést.

Szünet után átvette a játék irányítását a Győr, de lendületes támadásait az Urbán vezérelte hazai védelem magabiztosan verte vissza. Közvetlenül a második félidő kezdete után Németh tizenöt méterről a keresztlécre bombázott, nem sokkal később Hucika huszonöt méterről lőtt a bal sarok mellé egy szabadrúgás kombinációt.

Miközben a mezőnyben sokkal jobban játszottak a vendégek, növelte előnyét a Zete. Faragó egy csellel nagyon megszívatta Hucikát a jobb szélen, beadását pedig Egressy nyolc méterről a kapu jobb oldalába fejelte.

A meccs hátralevő részében is erősen támadott a Győr, de Urbán és Budisa ezúttal átjátszhatatlan volt. Bár a játék képe alapján a döntetlen talán reálisabb lett volna, a Zalaegerszeg - elsősorban a zágrábi teljesítményéhez képest hihetetlenül feljavult védelmének köszönhetően - otthon tartotta a három pontot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!