Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A zágrábi égés után javított a Zete

2002.09.22. 19:23
A zágrábi katasztrófa után három nappal, a bajnokság egyik meglepetés csapatát, a második helyen álló Győrt fogadta a Zalaegerszeg. Az bajnoki címvédő győzelmi kényszerét fokozta, hogy az idei bajnokságban eddigi öt meccséből csak egyet nyert meg.
Bozsik Péter helyzetét nehezítette, hogy több meghatározó játékosát is nélkülözni kényszerült: Ilic, Babati, Szamosi, Molnár Balázs, Nagy Lajos és Kenesei sérülés, Csóka eltiltás miatt nem léphetett pályára.

Ehhez képest az első félidőben magabiztosan játszott a ZTE, a Győr viszont érthetetlenül óvatos volt. A hazaiak hirtelen ritmusváltásokkal és látványos kombinációkkal veszélyeztették a győri kaput, és egy remek Vincze - Ljubojevics kényszerítő után megszerezték a vezetést.

Szünet után átvette a játék irányítását a Győr, de lendületes támadásait az Urbán vezérelte hazai védelem magabiztosan verte vissza. Közvetlenül a második félidő kezdete után Németh tizenöt méterről a keresztlécre bombázott, nem sokkal később Hucika huszonöt méterről lőtt a bal sarok mellé egy szabadrúgás kombinációt.

Miközben a mezőnyben sokkal jobban játszottak a vendégek, növelte előnyét a Zete. Faragó egy csellel nagyon megszívatta Hucikát a jobb szélen, beadását pedig Egressy nyolc méterről a kapu jobb oldalába fejelte.

A meccs hátralevő részében is erősen támadott a Győr, de Urbán és Budisa ezúttal átjátszhatatlan volt. Bár a játék képe alapján a döntetlen talán reálisabb lett volna, a Zalaegerszeg - elsősorban a zágrábi teljesítményéhez képest hihetetlenül feljavult védelmének köszönhetően - otthon tartotta a három pontot.