Valér
-2 °C
0 °C

Ferencváros-Debrecen 0-0

2002.09.23. 20:04
A szervezetten védekező Debrecen jól rombolt, a Fradi játékában nem volt átütőerő, ezért nem született gól a meccsen. Igaz, ha Juhos Vincze Gábor kezezését észreveszi és büntetőt ad, akkor még ezzel a harmatos játékkal is nyerhettek volna a zöld-fehérek.
A csütörtöki magabiztos UEFA-Kupa győzelem után is mindössze háromezer néző látogatott ki a Ferencváros soron következő bajnoki meccsére, és a nézők talán megérezhették, hogy nincs igazán értelme áztatni magukat, mert csapatuk gyenge napot fog ki.

Lipcsei kapáslövése törte meg az unalmat

Az első félidőben csupán Lipcsei kapáslövése volt említésre méltó, amit a tizenhatos vonaláról engedett el a válogatottba visszakerült középpályás. A Debrecen kisebb és gyenge lövésekkel kísérletezett - Sumudica, Sándor -, a századik meccsén védő Szűcsnek azonban nem okozott gondot egyetlen esetben sem a hárítás.

A vendégek fegyelmezetten játszottak, egyszer sem támadtak ki felelőtlenül, amikor pedig lendületbe kerülhetett volna a Fradi, akkor taktikai szabálytalanságokkal megakadályozták a támadást.

Szekeres lefejelte Jovicot - büntetlenül

A második félidőben érezhető fölénybe került a hazai csapat, de Tököli - kétszer kecsegtető helyzetben volt - és a csereként beálló Szili valamint Jovic a legnagyobb lehetőségeket is elhibázták. Előbbi hét méterről lőhetett, de a védők blokkolták a labdát.

Ettől függetlenül nyerhetett volna a Fradi, Juhos játékvezető azonban nem vette észre, hogy Vincze Gábor - még az első félidőben könyöklésért ki is állíthatták volna - a tizenhatoson belül kézzel tette maga elé a labdát, mielőtt kivágta. A hajrában Szekeres fejelte le Jovicot, de ő is a pályán maradhatott.

Tököli és Szili dönthetett volna

Tököli az utolsó percben végképp dönthetett volna, de Szili átadását tizenöt méterről, középről hacsak centikkel is fölélőtte. Már a hosszabbításban Szili került helyzetbe, de lövését Tomic nagy bravúrral fogta. A Loki a mély talajon jól rombolt, és elérte célját, pontot szerzett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!