Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sopron-ZTE 2-2

2002.09.25. 18:06
A harmadik fordulóból elhalasztott meccsén döntetlent játszott a bajnoki címvédő ZTE. Komjátival még veretlen a Sopron, ezúttal kétszer is előnybe került, de Kenesei pazar gólja után az egyik ponttal kellett beérnie.
Komjáti András vezetőedzői kinevezése óta kétszer nyert a Sopron, és a két diadalnak köszönhetően elkerült a kiesést jelentő helyekről. A hazaiak értelemszerűen szerették volna folytatni a sorozatukat, a bajnoki címvédő ZTE legyőzése azonban korántsem ígérkezett könnyű feladatnak, mert a zalaiak, ha nyernek, akkor idén először ott lehetnek a felső házat jelentő hat helye valamelyikén.

Egy percig sem örülhetett a Sopron

Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés, hiszen előbb Tóth Mihály, majd egy percre rá Kenesei talált a kapuba. A tizenkettedik percben Somogyi, Sira volt a labda útja, a csatár beívelésére, Tóth nagyszerű ütemben érkezett, és tíz méterről nem hibázott. A középkezdés és Pintér labdavesztése után Faragó húzott el ugyancsak a jobb szélen, és Kenesei fejjel egyenlített.

Eseménytelenebb periódus után - Vincze lövése és Sira lesgólja volt csak említésre méltó - ismét a Sopron következett. Somogyi szabadrúgása után Sira lépett ki a védők közül - lefutotta Csókát -, felnézett és Turi mellett a bal alsóba lőtt.

Tóth dönthette volna el a meccset

A fordulás előtt Sira lőtt még egy érvénytelen gólt, majd a második játékrészben Kenesei élményszámba menő gólt lőtt, Kocsárdi beadása után ollózott a kapuba. A gól után, mintha mindkét társulat megelégedett volna az egy ponttal, mert Tóth Mihály szólója és fejese mellett szinte semmi sem történt a hajrában. Előbbi centikkel ment mellé, utóbbit Turi nagy bravúrral hárította.