Ágnes
-5 °C
2 °C

Sopron-ZTE 2-2

2002.09.25. 18:06
A harmadik fordulóból elhalasztott meccsén döntetlent játszott a bajnoki címvédő ZTE. Komjátival még veretlen a Sopron, ezúttal kétszer is előnybe került, de Kenesei pazar gólja után az egyik ponttal kellett beérnie.
Komjáti András vezetőedzői kinevezése óta kétszer nyert a Sopron, és a két diadalnak köszönhetően elkerült a kiesést jelentő helyekről. A hazaiak értelemszerűen szerették volna folytatni a sorozatukat, a bajnoki címvédő ZTE legyőzése azonban korántsem ígérkezett könnyű feladatnak, mert a zalaiak, ha nyernek, akkor idén először ott lehetnek a felső házat jelentő hat helye valamelyikén.

Egy percig sem örülhetett a Sopron

Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés, hiszen előbb Tóth Mihály, majd egy percre rá Kenesei talált a kapuba. A tizenkettedik percben Somogyi, Sira volt a labda útja, a csatár beívelésére, Tóth nagyszerű ütemben érkezett, és tíz méterről nem hibázott. A középkezdés és Pintér labdavesztése után Faragó húzott el ugyancsak a jobb szélen, és Kenesei fejjel egyenlített.

Eseménytelenebb periódus után - Vincze lövése és Sira lesgólja volt csak említésre méltó - ismét a Sopron következett. Somogyi szabadrúgása után Sira lépett ki a védők közül - lefutotta Csókát -, felnézett és Turi mellett a bal alsóba lőtt.

Tóth dönthette volna el a meccset

A fordulás előtt Sira lőtt még egy érvénytelen gólt, majd a második játékrészben Kenesei élményszámba menő gólt lőtt, Kocsárdi beadása után ollózott a kapuba. A gól után, mintha mindkét társulat megelégedett volna az egy ponttal, mert Tóth Mihály szólója és fejese mellett szinte semmi sem történt a hajrában. Előbbi centikkel ment mellé, utóbbit Turi nagy bravúrral hárította.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!