Viola
-5 °C
-2 °C

A Fradi nyerte a zöld-fehér rangadót

2002.09.27. 20:47
Mindkét gárda remekül kezdte a bajnokságot, az elmúlt fordulókban azonban megtorpantak a kezdeti nagy lendület után. Így érthető volt a két edző előzetes várakozása, hisuzen mindketten a három pontmegszerzésében reménykedtek. Ez végül a jobban játszó és szerencsésebb Ferencvárosnak sikerült.
Nagy lendülettel estek egymásnak a csapatok és az első lehetőség a Fradi előtt adódott, ám Leandro 16 méteres lövését Sebők lábbal hárított a gólvonalon. Alig két perccel később még közelebb álltak a gólszerzéshez Lipcseiék, de Gera lövése a jobb oldali kapufán csattant.

Az első komolyabb hazai helyzetre bő félórát kellett várni, Herczeg visszajátszását Szanyó lőtte a kapu mellé. Az első félidő utolsó percében Szanyó szabadrúgásába Nicsenko ért bele, a felperdülő labda azonban Szűcsről a léc fölé vágódott.

A második negyvenöt percből alig telt el és Gera révén vezetést szerzett a Ferencváros. Kriston pontos jobb oldali beívelése után a Lakos mögött felugró Gera fejelt a győri kapuba. Tíz perc sem telt el, és újabb gólal örvendeztették meg a vendégszurkolókat Tököliék. A mezőny legjobbja Gera futott el a bal oldalon, középre adott, ahol az érkező Szili tíz méterről lőtt a kapuba.

A 68. percben Böjte szerelte Gerát azonban a Fradi támadója hátulról csúnyán felvágta. Elmaradt a teljesen jogos kiállítás. Erőlködött a Győr, nem sikerült szépítenie, egészen a 90. percig. Ekkor Németh ívelt messziről előre egy szabadrúgást, és Szanyó Szűcs kezei közül fejelt a hálóba.

Az események sora azonban ezzel nem ért véget. Karteló Buktatta a pár perce pályán lévő Jovicot, aki visszaütött. Sápi egyeztetett partjelzőjével, majd kiállította a törlesztő játékost.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!