Valér
-2 °C
0 °C

Osztálykülönbség

2002.09.28. 20:50
A listavezető és az utolsó párharca a várt eredményt hozta. Az MTK minden különösebb megerőltetés nélkül aratott háromgólos diadalt a Békéscsaba ellen. Az eredmény a vendégek számára nézve hízelgő.
Hiába fogadkoztak a sereghajtó Békéscsaba játékosai, hogy tisztességgel helyt állnak a listavezető MTK otthonában, már a második percben hátrányba kerültek. Molnár adott középre, Fekete nagyon rosszul mozdult ki, Ferenczi megelőzte őt és a hálóba fejelt.

A gyors gól ellenére is támadásban maradt a hazai gárda és sorra gördültek a gyors akciók Fekete kapuja felé-eredménytelenül. Az első komolyabb vendéghelyzetre félórát kellett várni, ekkor Keresztúri lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot.

Az első negyvenöt percben végig fölényben játszott Egervári Sándor együttese, előnyét azonban csak a lefújás előtt nem sokkal sikerült növelnie.

Czvitkovics labdájával Zavadszky került helyzetbe, egy csellel becsapta a csabai kapust, majd nyolc méterről a kapu bal oldalába helyezett. A második negyvenöt percből mindössze hat telt el, amikor ismét Zavadszky volt eredményes. A labdát ismét Czvitkovics adta, ezúttal szögletből, és a középpályás két védő közül fejelt a kapuba.

A harmadik találat után visszavett az iramból az MTK, de a vendégeknek így is csak a 85. percben volt említésre méltó helyzetük, ekkor azonban Füzi a gólvonalról tisztázni tudott. A 89. percben Madar beadása Czvitkovicsról a jobb felső sarok felé szállt, de Fekete hatalmas bravúrral óvta meg csapata kapuját az újabb góltól.

Így a hazaiak továbbra is vezetik a táblázatot, míg a csabaiak számára egyre reménytelenebb a helyzet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!