Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gólokban gazdag végjáték

2002.09.28. 21:30
A hazaiak a találkozó elején két gyors góllal megnyugtató előnyre tettek szert, majd a lefújás elött öt perccel újabb két gólt szereztek. A kispestiek utolsó pillanatokban lőtt két gólja csak szépségtapasznak volt jó.
Szomorú eseménnyel kezdődött a zárt kapus összecsapás, egyperces gyászszünettel emlékeztek a múlt héten 83 éves korában elhunyt legendás újpesti játékosra, Nagymarosi Mihályra.

A hazaiak méltó módon folytatták a megemlékezést, hiszen a 10. percben már vezettek. Juhár öt méterről lőtt a kapu bal oldalába. Negyedórával később pedig már kettővel vezettek a lila-fehérek. Farkas balról lőtte be a labdát, Tokody pedig tizenöt méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

A két gól kényelmesebbé tette a hazaiakat, míg a kispestiek képtelenek voltak megújulni. A második negyvenöt percben nagyobb fokozatra kapcsolt a Kispest, de Szabó András átszervezett védelme jól állta a rohamokat. A félidőben főleg a mezőnyben folyt a játék, egészen az utolsó öt percig.

A 85. percben Simek lapos középre adását Kovács továbbította a jobb alsó sarokba, egy perccel később pedig az előző gól előkészítője kapott remek labdát Tamásitól és miután a kispestiek átvették a néző szerepét - persze nem dobáltak semmit a pályára - Simek 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Miközben már mindenki a végét jelző sípszót várta, az utolsó pillanatokban a vendégek két gyors góllal - Borgulya és Piroska révén - elfogadhatóvá tették a súlyos vereséget. A lila-fehéreknek úgy tűnik, jobban megy néző nélkül. Ha csütörtökön se menne ki senki a PSG elleni találkozóra talán. . .