Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nézők nélkül jobban megy a Vidinek

2002.09.28. 18:34
Parázs hangulatú találkozón a Videoton otthon tartotta a három pontot a Zalaegerszeg ellenében. A két kiállítással és több vitatott ítélettel tarkított meccsen nem a nézők, hanem Hanacsek játékvezető okozott feszültséget. A fehérvári szurkolók most bánhatják csak hogy viselkedésükkel sikerült elérni, hogy csapatuk zárt kapuk mögött győzött.
A hazai csapat kezdte a találkozót és rögtön a 4. percben a vezetést is megszerezte. A gólhoz azonban kellett a zalai védelem - személy szerint Budisa - hibája is. A zalai védő saját tizenhatosán belül Terjékhez passzolt, aki kicselezte "jótevőjét", majd az alapvonalról pontosan adott középre. Érkezett Dvéri, kinek nem okozott különösebb problémát két méterről a hálóba találnia.

Bozsik Péter együttesét sokkolta a gyorsan bekapott gól, az első komolyabb vendéghelyzetre negyedórát kellett várni. Gólt azonban majdnem megint a Videoton ért el, ám Dvéri szöglete után Balog testéről a kapufára pattant a labda. A félidő vége előtt nem sok kellett az egyenlítéshez, de Budisa, majd Ljubojevics próbálkozását Pomper előbb fejjel, majd mellel védte.

A második negyvenöt percben nem sokat kellett várni az egyenlítésre. Szamosi lövésszerű beadását Végh kiütötte, ám pechjére pont a berobbanó Kenesei elé, aki ilyen helyzetből ritkán szokott hibázni.

Egyórányi játék után felgyorsultak az események. A 60. percben Timár visszahúzta Keneseit, amit a válogatott támadó nem vett jó néven és visszaütött a fehérvári játékosnak. Ezért a tettéért Hanacsek jogosan állította ki.

Öt perccel később pedig már csak nyolc mezőnyjátékosa volt a ZTE-nek. Szamosi sárga lapot érően buktatta Monyét és miután hat perccel az eset előtt már kapott egyet, ő is a kiállítás sorsára jutott. Ám hogy még nagyobb legyen a zalaiak baja, a szabadrúgásból Pomper gyönyörű gólt lőtt a jobb felső sarokba.

A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, ám a szerencse és Hanacsek sem volt velük. A játékvezető negyedórával a lefújás előtt egy jogosnak tűnő büntetőtől fosztotta meg a zalaiakat, majd Monye maradhatott a pályán miután leütötte Ljubojevicset. Így a tavalyi nem csak idei célkitűzésétől (éremszerzés) áll messze, de még az első hatba kerülés se biztos Urbánéknak.