Piroska
3 °C
3 °C

Nézők nélkül jobban megy a Vidinek

2002.09.28. 18:34
Parázs hangulatú találkozón a Videoton otthon tartotta a három pontot a Zalaegerszeg ellenében. A két kiállítással és több vitatott ítélettel tarkított meccsen nem a nézők, hanem Hanacsek játékvezető okozott feszültséget. A fehérvári szurkolók most bánhatják csak hogy viselkedésükkel sikerült elérni, hogy csapatuk zárt kapuk mögött győzött.
A hazai csapat kezdte a találkozót és rögtön a 4. percben a vezetést is megszerezte. A gólhoz azonban kellett a zalai védelem - személy szerint Budisa - hibája is. A zalai védő saját tizenhatosán belül Terjékhez passzolt, aki kicselezte "jótevőjét", majd az alapvonalról pontosan adott középre. Érkezett Dvéri, kinek nem okozott különösebb problémát két méterről a hálóba találnia.

Bozsik Péter együttesét sokkolta a gyorsan bekapott gól, az első komolyabb vendéghelyzetre negyedórát kellett várni. Gólt azonban majdnem megint a Videoton ért el, ám Dvéri szöglete után Balog testéről a kapufára pattant a labda. A félidő vége előtt nem sok kellett az egyenlítéshez, de Budisa, majd Ljubojevics próbálkozását Pomper előbb fejjel, majd mellel védte.

A második negyvenöt percben nem sokat kellett várni az egyenlítésre. Szamosi lövésszerű beadását Végh kiütötte, ám pechjére pont a berobbanó Kenesei elé, aki ilyen helyzetből ritkán szokott hibázni.

Egyórányi játék után felgyorsultak az események. A 60. percben Timár visszahúzta Keneseit, amit a válogatott támadó nem vett jó néven és visszaütött a fehérvári játékosnak. Ezért a tettéért Hanacsek jogosan állította ki.

Öt perccel később pedig már csak nyolc mezőnyjátékosa volt a ZTE-nek. Szamosi sárga lapot érően buktatta Monyét és miután hat perccel az eset előtt már kapott egyet, ő is a kiállítás sorsára jutott. Ám hogy még nagyobb legyen a zalaiak baja, a szabadrúgásból Pomper gyönyörű gólt lőtt a jobb felső sarokba.

A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, ám a szerencse és Hanacsek sem volt velük. A játékvezető negyedórával a lefújás előtt egy jogosnak tűnő büntetőtől fosztotta meg a zalaiakat, majd Monye maradhatott a pályán miután leütötte Ljubojevicset. Így a tavalyi nem csak idei célkitűzésétől (éremszerzés) áll messze, de még az első hatba kerülés se biztos Urbánéknak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!