Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Siófoki pontszerzés Debrecenben

2002.09.29. 20:24
Az elmúlt fordulóban a Fradi ellen pontot szerző debreceniek úgy vélték, az Üllői úti döntetlennek csak akkor van haszna, ha a bajnokság eddigi meglepetéscsapatát, a Siófokot sikerül legyőzniük hazai környezetben. Két szerencsés gól, igazságos pontosztozkodás, ám ennek minden bizonnyal csak Siófokon örülnek.
A várakozásoknak megfelelően hazai rohamokkal indult a találkozó, ám komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani Bajzáték. A vendégek az első negyedóra végén tették először komolyabban ttiszteletüket a hazai kapu előtt, de Schwarcz lövése elkerülte a kaput.

A 22. percben nem Szabó játékvezető volt a legnépszerűbb ember a civisvárosban. Sándor-Bajzát-Böőr volt a labda útja és a válogatottnál is figyelembe vett középpályás a vendégek tizenhatosán belül ütközött Schwarcz-cal és elesett, a játékvezető pedig mutatta: tovább. Egyre nagyobb nyomás nehezedett a vendégek kapujára, ám a hazaiak a legnagyobb lehetőséget is elpuskázták.

A második félidő elején gyorsan előnybe került a Siófok. Schultz vezetgette a labdát, a szerelni igyekvő Máté elcsúszott így az egykori fradista játékos egyedül törhetett kapura és nem is hibázott, Tomic mellett a kapu közepébe lőtt. A gól után még nagyobb nyomás nehezedett a siófokiakra, akik jól állták a rohamot.

A sok sikertelen kísérlet után a 70. perc környékén ismét a játékvezető volt a főszereplő, aki gyors egymásutánban három sárgalapot is kiosztott, hogy fékezze az indulatokat. Úgy tűnt a hazaiaknak semmi nem sikerül, amikor egy ritkán látható találattal mégis megmentettek egy pontot. A vendégtérfél közepéről, az oldalvonaltól Selymes lőtt középre szabadrúgást, melybe senki nem ért bele, és a meglepett Németh felett hullott a hálóba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!