Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Az utolsó percben egyenlített a Siófok

2002.10.05. 20:29
A Siófok ezúttal is jól hajrázott - az Újpest ellen a hosszabbításban csikarták ki a győzelmet -, és Filipovics közeli fejesének köszönhetően az utolsó percben egy pontot megmentett a háromból. Jó meccset láthatott a közönség a két vidéki csapat meccsén, és igazságos döntetlen született.
A Győr számára jól indult az idei szezon, az utóbbi két fordulóban azonban úgy tűnt, hogy megtorpan, hiszen mindkét mérkőzését elveszítette. A Siófok ugyancsak megbízhatóan teljesít, így kivívta magának harmadik helyével a vidék legjobbja címet. Élvezetes összecsapásnak ígérkezett a két gárda meccse, és nem is múlta alul a várakozásokat a küzdelem.

Csank János csapata kezdett jobban, de Usvat erős lövése és Schultz Levente szabadrúgása sem talált utat a hálóig. Félóra kellett ahhoz, hogy a Győr is kialakítsa az első nagy helyzetét, Nagy Tamás beadására Herczeg robbant be, a labda az oldalhálóban landolt.

A szünet előtt ismét nagy szükség volt Sebők kapus reflexeire, mert Fülöp lövésébe, ha nem ér bele, akkor szép gólt láthatott volna a publikum. Schultz ismétlése már fölészállt. A fordulás után sem változott a játék képe, a Siófok irányított, és Kuttor fejesénél már szinte mindenki gólt kiáltott. Sebők azonban ujjheggyel kikaparta a gólba tartó labdát az alsó sarokból.

Aztán némiképp váratlanul megszerezte a vezetést a Győr. Branko Hucika végezhetett el szabadrúgást jó harminc méterre a kaputól, és kihasználta, hogy mindenki Szanyóra számított ítéletvégrehajtóként, az alsó sarokba bombázott. (Érdekesség, hogy egy perccel a találat előtt ugyancsak harmincról próbálta meg bevenni a középpályás Csernyánszki kapuját, de a hálóőr akkor a helyén volt.)

A Győr ezek után még inkább kontratámadásokra rendezkedett be, és az egyik ilyen végén Németh Norbert egy középre adás után, ha higgadtabban fejel kapura, akkor akár el is dönthette volna a meccs sorsát. Nem így történt.

A Siófok hajrában is uralta a meccset, és siker koronázta erőfeszítéseiket. Még akkor is, ha Erős és Fülöp lövését Sebők gyors vetődéssel hárította, és percekkel a befejezés előtt Kuttor egyenlíthetett volna, de Sipeki szöglete után fejese négy centivel célt tévesztett.

És amikor mindenki arra gondolt, hogy vereséget szenvednek a hazaiak, akkor érkezett Filipovics. Szabó Csaba húzta meg a támadást a jobb oldalon, és az ugyancsak csereként beálló szerb csatár egy méterről a hálóba bólintott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!