Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az utolsó percben egyenlített a Siófok

2002.10.05. 20:29
A Siófok ezúttal is jól hajrázott - az Újpest ellen a hosszabbításban csikarták ki a győzelmet -, és Filipovics közeli fejesének köszönhetően az utolsó percben egy pontot megmentett a háromból. Jó meccset láthatott a közönség a két vidéki csapat meccsén, és igazságos döntetlen született.
A Győr számára jól indult az idei szezon, az utóbbi két fordulóban azonban úgy tűnt, hogy megtorpan, hiszen mindkét mérkőzését elveszítette. A Siófok ugyancsak megbízhatóan teljesít, így kivívta magának harmadik helyével a vidék legjobbja címet. Élvezetes összecsapásnak ígérkezett a két gárda meccse, és nem is múlta alul a várakozásokat a küzdelem.

Csank János csapata kezdett jobban, de Usvat erős lövése és Schultz Levente szabadrúgása sem talált utat a hálóig. Félóra kellett ahhoz, hogy a Győr is kialakítsa az első nagy helyzetét, Nagy Tamás beadására Herczeg robbant be, a labda az oldalhálóban landolt.

A szünet előtt ismét nagy szükség volt Sebők kapus reflexeire, mert Fülöp lövésébe, ha nem ér bele, akkor szép gólt láthatott volna a publikum. Schultz ismétlése már fölészállt. A fordulás után sem változott a játék képe, a Siófok irányított, és Kuttor fejesénél már szinte mindenki gólt kiáltott. Sebők azonban ujjheggyel kikaparta a gólba tartó labdát az alsó sarokból.

Aztán némiképp váratlanul megszerezte a vezetést a Győr. Branko Hucika végezhetett el szabadrúgást jó harminc méterre a kaputól, és kihasználta, hogy mindenki Szanyóra számított ítéletvégrehajtóként, az alsó sarokba bombázott. (Érdekesség, hogy egy perccel a találat előtt ugyancsak harmincról próbálta meg bevenni a középpályás Csernyánszki kapuját, de a hálóőr akkor a helyén volt.)

A Győr ezek után még inkább kontratámadásokra rendezkedett be, és az egyik ilyen végén Németh Norbert egy középre adás után, ha higgadtabban fejel kapura, akkor akár el is dönthette volna a meccs sorsát. Nem így történt.

A Siófok hajrában is uralta a meccset, és siker koronázta erőfeszítéseiket. Még akkor is, ha Erős és Fülöp lövését Sebők gyors vetődéssel hárította, és percekkel a befejezés előtt Kuttor egyenlíthetett volna, de Sipeki szöglete után fejese négy centivel célt tévesztett.

És amikor mindenki arra gondolt, hogy vereséget szenvednek a hazaiak, akkor érkezett Filipovics. Szabó Csaba húzta meg a támadást a jobb oldalon, és az ugyancsak csereként beálló szerb csatár egy méterről a hálóba bólintott.