Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Másodszor kapott ki az MTK

2002.10.05. 17:20
Fordulatos mérkőzésen szenvedte el szezonbeli második vereségét a listavezető MTK. Ferenczi két góljával az első félidőt előnnyel zárták ugyanis, a másodikban azonban elaludtak, és a lelkes hazai együttes a maga javára fordította a meccset, és három ponttal gazdagodott. Illés hiánya érződött a fővárosiak játékán.
Az MTK idei egyetlen vereségét Győrben szenvedte el, ez a tény pedig a Sopronnak adott önbizalmat, mondván, ha a másik megyei csapatnak sikerült, akkor nekik miért ne jöhetne össze a bravúr. Kivált, mert Illés nem volt ott a pályán.

A mérkőzés úgy is kezdődött, hogy akár meglepetés is lehet, hiszen már a hatodik percben előnybe került a Sopron. Pintér tört előre, és mivel nem támadták meg a vendégvédők, a tizenhatos csücskérő lövésre szánta el magát, a labda a jobb felsőbe vágódott, Hajdu nem védhette a labdát.

Ám még ki sem örülhette magát a hazai társulat, máris egyenlített a listavezető. Ferenczit egyedül hagyták tíz méterre a kaputól - Horváth hibázott -, és a Szófiát valamint a válogatottat is megjárt csatár nagy ziccerben nem hibázott, a kapuba gurított. Ezek után támadásban maradtak a kék-fehérek, de Zavadszky és Rednic is kecsegtető helyzetben körülményes volt. Ferenczi azonban ismét nem. Czitkovics futott el a jobboldalon, nagyszerűen adott középre, a remek ütemben érkező támadó pedig négy méterről a jobb alsó sarokba fejelt.

A hazaiaknak még az első félidőben egyenlíthettek volna, de Tóth Istvánnak túlzottan komoly feladatot okozott, hogy a tizenhatoson belül jól átvegye a labdát. A második félidőben aztán még inkább aktivizálta magát a Sopron, és ennek meg is lett az eredménye. Tóth Mihály elől Molnár önfeláldozóan menteni tudott tíz perc elteltével, öt perccel később viszont már nem.

Perger Majorost indította a jobb szélen jó ütemben, aki középre adott, és Tóth ezúttal - miután mellel átvette - a kapuba vághatta a labdát, mert a védők lemaradtak róla. Ezek után lesgólig jutottak Tóthék, ám az MTK védői nem eszméltek, hogy könnyen ki is kaphatnak. Erre aztán ráfizettek, mert Somogyi baloldali szabadrúgására a hátvéd, Horváth Róbert érkezett, és jobbról - igen energikus mozdulattal - szép gólt fejelt.

Nemcsak az MTK védői, a középpályások sem tudták felvenni a ritmust, mert ha néhány veszélytelenebb támadást vezettek is, Somogyi két szabadrúgása okozta ismét a legnagyobb riadalmat. Az érthetetlenül lefékező MTK hibáit jól használta ki Komjáti csapata.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!