Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ferencváros-Zalaegerszeg 3-2

2002.10.06. 20:14
A bajnok Zalaegerszeg két bombagóllal - Vinsze és Kocsárdi - kétszer is egyenlített a Fradi ellen, a hosszabbítás harmadik percében azonban Tököli - második góljával - eldöntötte a meccs sorsát. Emellett egy szabályos gólt nem adtak meg a zöldeknek.
Nagy lehetőség kapujába került a Ferencváros, hiszen az MTK veresége és a Siófok döntetlenje után megszilárdíthatja a tabellán második helyezését, egyszersmind csökkentheti a hátrányát a kék-fehérekkel szemben. A ZTE ugyanakkor mindenképpen pont reményében lépett pályára, hiszen a bajnok most meglehetősen távol áll a felső házba jutástól is.

A Fradi jobban játszott a meccs első felében, és korántsem érdemtelenül szerzett vezetést. Az első negyedórában Tököli hagyott ki egy lehetőséget - egy ízben Turi mentett előle -, majd Lipcsei szögletére a bajnokság során először kezdő Szili érkezett jó ütemben, de négy méteres fejese mellément.

Aztán jött Tököli, és vezetést szerzett. Faragó adta el a labdát saját térfelén, Gyepes megszerezte, majd nagyszerűen indította az 55-öst - Urbán rossz ütemben akart szerelni -, aki maga elé tette a labdát, és Budisától szorongatva ballal lőtt, Turi beleütött a labdába, de hárítani nem tudott. Szilinek volt még egy szép kapáslövése, de néhány centivel célt tévesztett.

Miután az első félidőt átaludta a ZTE, a másodikban aktivizálta magát. Előbb Kenesei szöglete után volt szüksége nagy bravúrra Szűcsnek, hiszen Faragó feje felett átszállt a labda, így érintés nélkül mehetett volna a kapuba. Majd váratlanul Vincze Ottó nagy gólt lőtt. A védők röviden mentették az újabb szögletet, a kipattanót az ex-fradista középpályás kapásból vágta Szűcs kapujába.

Nem sokáig örülhetett azonban a ZTE, mert egy hosszú indítás után - Tököli nem tudta megcsúsztatni a labdát, ezzel megzavarta a védőket - Gera fejjel tette maga elé a labdát, lefutotta Urbán, és Turi mellett a rövid sarokba passzolt. Két perc sem telt el, amikor Lipcseit hozta nagy helyzetbe Tököli, Turi azonban lábbal védte a középpályás lövését.

Aztán váratlanul megint egyenlített a ZTE. Kenesei szabadrúgása levágódott a sorfalról, ami a jobb oldalon álló Kocsárdihoz került, aki némi tétovázás után a tizenhatos csücskéről laposan a hosszú sarokba lőtt.

A Fradi ezek után Szili révén lőtt egy szabályos gólt, amit Dubraviczky nem adott meg. Történt, hogy Kriston ugratta ki az irányítót, aki elvitte a labdát Turi mellett, és kisodródva lőtt, a labda áthaladt a gólvonalon, Csóka már elkésett a felszabadítással, a bíró viszont továbbot intett.

A Fradi ezek után nagy offenzívába kezdett, és a hosszabbítás harmadik percében siker koronázta fáradozásait. Gera gyorsan elvégzett egy szögletet, Szkukalek beadott, Kriston csúsztatott, Tököli pedig besegített a kapuba a labdát. A Fradinak több helyzete volt, győzelme nem érdemtelen.