Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Ferencváros-Zalaegerszeg 3-2

2002.10.06. 20:14
A bajnok Zalaegerszeg két bombagóllal - Vinsze és Kocsárdi - kétszer is egyenlített a Fradi ellen, a hosszabbítás harmadik percében azonban Tököli - második góljával - eldöntötte a meccs sorsát. Emellett egy szabályos gólt nem adtak meg a zöldeknek.
Nagy lehetőség kapujába került a Ferencváros, hiszen az MTK veresége és a Siófok döntetlenje után megszilárdíthatja a tabellán második helyezését, egyszersmind csökkentheti a hátrányát a kék-fehérekkel szemben. A ZTE ugyanakkor mindenképpen pont reményében lépett pályára, hiszen a bajnok most meglehetősen távol áll a felső házba jutástól is.

A Fradi jobban játszott a meccs első felében, és korántsem érdemtelenül szerzett vezetést. Az első negyedórában Tököli hagyott ki egy lehetőséget - egy ízben Turi mentett előle -, majd Lipcsei szögletére a bajnokság során először kezdő Szili érkezett jó ütemben, de négy méteres fejese mellément.

Aztán jött Tököli, és vezetést szerzett. Faragó adta el a labdát saját térfelén, Gyepes megszerezte, majd nagyszerűen indította az 55-öst - Urbán rossz ütemben akart szerelni -, aki maga elé tette a labdát, és Budisától szorongatva ballal lőtt, Turi beleütött a labdába, de hárítani nem tudott. Szilinek volt még egy szép kapáslövése, de néhány centivel célt tévesztett.

Miután az első félidőt átaludta a ZTE, a másodikban aktivizálta magát. Előbb Kenesei szöglete után volt szüksége nagy bravúrra Szűcsnek, hiszen Faragó feje felett átszállt a labda, így érintés nélkül mehetett volna a kapuba. Majd váratlanul Vincze Ottó nagy gólt lőtt. A védők röviden mentették az újabb szögletet, a kipattanót az ex-fradista középpályás kapásból vágta Szűcs kapujába.

Nem sokáig örülhetett azonban a ZTE, mert egy hosszú indítás után - Tököli nem tudta megcsúsztatni a labdát, ezzel megzavarta a védőket - Gera fejjel tette maga elé a labdát, lefutotta Urbán, és Turi mellett a rövid sarokba passzolt. Két perc sem telt el, amikor Lipcseit hozta nagy helyzetbe Tököli, Turi azonban lábbal védte a középpályás lövését.

Aztán váratlanul megint egyenlített a ZTE. Kenesei szabadrúgása levágódott a sorfalról, ami a jobb oldalon álló Kocsárdihoz került, aki némi tétovázás után a tizenhatos csücskéről laposan a hosszú sarokba lőtt.

A Fradi ezek után Szili révén lőtt egy szabályos gólt, amit Dubraviczky nem adott meg. Történt, hogy Kriston ugratta ki az irányítót, aki elvitte a labdát Turi mellett, és kisodródva lőtt, a labda áthaladt a gólvonalon, Csóka már elkésett a felszabadítással, a bíró viszont továbbot intett.

A Fradi ezek után nagy offenzívába kezdett, és a hosszabbítás harmadik percében siker koronázta fáradozásait. Gera gyorsan elvégzett egy szögletet, Szkukalek beadott, Kriston csúsztatott, Tököli pedig besegített a kapuba a labdát. A Fradinak több helyzete volt, győzelme nem érdemtelen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!