Viola
-6 °C
-2 °C

Győr-Kispest 3-1

2002.10.18. 20:21
A kéthetes bajnoki szünet után a Győr magabiztosnak mondható győzelmet arattak az ezer sebből vérző Kispest ellen. A vendégek nagyobb arányú vereséget is szenvedhettek volna. Egyre inkább nyilvánvaló: csak a csoda segíthet a Kispesten.
Két hete a Győr az utolsó percekben veszített pontot a Siófok otthonában, így hát nem is lehetett más a szándéka a gyengélkedő és kieső helyen álló Kispesttel szemben, minthogy nyerjen. Kivált, mert az utóbbi fordulókban hazai pályán adós maradt a jó játékkal Tamási Zsolt csapata. A Kispestnek ellenben az a tény adott erőt, hogy eddigi egyetlen győzelmét idegenben aratta.

Az első félóra kiegyenlített játékot hozott, az egyik oldalon, Nicsenko, a másikon Torghelle került helyzetbe, de rendre kimaradtak a lehetőségek a két csatár előtt. Mígnem a 31. percben Nicsenkót szabálytalanul választotta el a menteni igyekvő Dulca a tizenhatoson belül, és Makai bíró tizenegyest ítélt. A büntetőt Szanyó higgadtan helyezte a kapu jobb sarkába.

A Győrt felhozta a gól, az épp Kispestről szerződtetett Németh a kapufára bombázott, míg Ferics nagy lövése centikkel ment kapu mellé. A fordulás után sem változott a játék képe, és Szanyó ezúttal előkészítőként jeleskedett. Szabadrúgása után mellel vehette át a labdát Nicsenko, majd kapura fordult, és kihasználta a hatalmas helyzetet, hat méterről a bal sarokba passzolt.

Két perc sem telt el, amikor váratlanul szépített a Kispest. Egy elképesztő védelmi hiba után Piroska kaparintotta meg a labdát, és meg sem állt a hálóig. A hajrára rákapcsoltak fővárosiak, de igazán komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, azok után pedig pláne nem, hogy a csereként beálló Borgulyát - habozás nélkül - kiállította a játékvezető. (Hucikát rúgta meg kíméletlenül, a horvát játékost le is kellett cserélni.) A kegyelemdöfést a Győrbe nyáron érkező Németh adta meg, aki a kilépő védők mögé kapott indítást, és okosan lőtt a kapuba.

Egyre inkább nyilvánvaló: a Kispesten csak a csoda segíthet, ha az élvonalban akar maradni a nagymúltú együttes.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!