Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Sumudica egymaga végezte ki a Békéscsabát

2002.10.19. 20:11
Öt gól és osztálykülönbség Garamvölgyi Lajos egykori és jelenlegi csapata között. A debreceniek akkor lőttek gólt a Békéscsabának amikor akartak. Kicsit nagyobb odafigyeléssel, akár kétszámjegyű győzelmet is arathattak volna a - most már nyugodtan kijelenthető - bajnokság leggyengébb alakulata ellen.
A debreceni szurkolóknak nem sokat, mindössze hét percet kellett várni a vezetést jelentő találatra. Ekkor Sándor Tamás indította Böőrt, aki védőjét becsapva középre gurított, Sumudica átlépte a labdát, így az érkező Bajzátnak nem volt nehéz 4 méterről a kapu közepébe helyeznie.

Miközben a vendégek még a bekapott gólon meditáltak, Sándor Tamás ezúttal Sumudicát indította, aki 14 méterről Fekete mellett a léc alá bombázott. Újabb negyedóra elteltével pedig már három gól volt a két csapat között a különbség. Dombi beadását ismét Sumudica pofozta a hálóba. A hazai showba még az is belefért, hogy Sándor kihagyott egy büntetőt.

A vendégek nem tudtak mit kezdeni a sokkal korszerűbben és jobban játszó debreceniekkel szemben. Valószínűleg ezt unták meg a csabai szurkolók, akik egy füstbombát hajítottak a pályára, ami miatt percekig állt a játék.

A második negyvenöt percben továbbra is a hazaiak maradtak támadásban, így meglepő volt, hogy a békéscsabaiak szépíteni tudtak. Megyesi jobb oldali beadását Tóth György a kaputól öt méterre bombázta a léc alá.

Keresztúriék öröme azonban nem tarthatott sokáig, hiszen a bekapott gól után nem sokkal szépítettek a hazaiak. Bajzát-Sumudica volt a labda útja és a légiós 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Tíz perccel később a remekül játszó Sándor Tamás Sumudicát ugratta ki, aki középre adott, érkezett Sketiani és máris 5-1.

A debreceni foci-suli azonban nem ért véget, hiszen Bajzát középre adását Sumudica fejelte előre vetődve a kapu bal oldalába. Öt perccel később pedig a négygólos csatár büntetőből növelhette volna góljai számát, de lövése a kapufára csattant.

A debreceniek kicsit nagyobb odafigyeléssel, akár kétszámjegyű győzelmet is arathattak volna a - most már nyugodtan kijelenthető - bajnokság leggyengébb alakulata ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!